Usain Bolt jääbki Pekingi olümpiakullast ilma (1)

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakult: Asafa Powell, Nesta Carter, Usain Bolt ja Michael Frater.
Vasakult: Asafa Powell, Nesta Carter, Usain Bolt ja Michael Frater. Foto: JEWEL SAMAD/AFP

Uudisteagentuur Reutersi teatel osutus Jamaika sprinteri Nesta Carteri 2008. aastal Pekingi olümpiamängudel antud dopinguproov positiivseks ja seda kinnitas ka äsja analüüsitud B-proov.

Carter kuulus nii Pekingis kui ka neli aastat hiljem Londonis kuldmedali võitnud Jamaica 4x100 meetri teatejooksunelikusse. Nii Carteri A- kui B-proovist leiti metüülheksamiini nimelist ainet.

See tähendab, et ühest kullast jääb ilma ka maailma kiireim mees Usain Bolt. Lisaks talle ja Carterile kuulusid Pekingis Jamaica nelikusse veel Michael Frater ja Asafa Powell. Senise praktika kohaselt on ühe jooksja patustamise korral alati teatevõistkonnalt medal ära võetud.

Seega tõuseb Pekingi teatesprindis kullale Trinidadi ja Tobago meeskond, hõbe läheb Jaapanile ja pronks Brasiiliale. Rahvusvaheline olümpiakomitee (ROK) kinnitas, et juba on alanud ka Londoni olümpiamängude proovide järeltestimine ja erilist rõhku pannakse just neile sportlastele, kelle Pekingi proov osutus positiivseks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles