Võrkpallikoondis alistas tasavägises mängus tugeva Kreeka

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võrkpallikoondis
Eesti võrkpallikoondis Foto: Toomas Vara

Türgis İzmiris toimuval kontrollturniiril alistas Eesti võrkpallikoondis tugeva Kreeka 3:2. Täna kell 17:30 on vastaseks Türgi ja laupäeval kell 20:00 stardib kohtumine Hispaaniaga. Kõik kolm vastast mängivad ka Maailmaliigas, kuhu Eesti samuti järgmiseks aastaks jõuda tahab. Eesti koondis on kahe Euroopa liiga turniiri vahel Türgis laagris, järgmised mängud Euroopa liigas toimuvad järgmisel nädalavahetusel Rakveres. 

Peatreener Gheorghe Crețu saatis Kreeka vastu algrivistuses platsile kapten Kert Toobali kõrval Robert Tähe, Andri Aganitsa, Renee Teppani, Rauno Tamme, Timo Tammemaa ja Rait Rikbergi. See seitsmik kandis matši jooksul ka meie meeskonna põhiraskust. Episoodiliselt sekkusid kohtumise käigus Oliver Venno, Denis Losnikov, Andres Toobal ja Kevin Soo.

Rünnakul vedasid Eesti koondise vankrit täna enim Robert Täht (22 punkti, 43 tõstest lõi punktiks 20), Renee Teppan (21 punkti, 34 tõstest 17 punktiks) ja teist kohtumist järjest väga hea partii teinud Timo Tammemaa. Keskblokeerija arvele jäi 16 punkti, millest koguni kuus (!) tulid servijoone tagant. Sidemängija Kert Toobal hiilgas lisaks kvaliteetsetele tõstetele ka blokis, millega ta teenis kolm punkti. Rauno Tamme lisas meeskonna saldosse üheksa punkti ja Andri Aganits viis.

Otsustav viies geim.

Otsustavat geimi alustas paremini Eesti, kes läks kiirelt 4:1 juhtima ning suutis Maailmaliigasse kuuluva kreeka alistada 15:8!

Seis on 2:2.

Neljandat geimi alustas Eesti tagasihoidlikult, jäädes kohe alguses nelja punktiga kaotusseisu. Siiski suudeti end juba õige pea 11:11 viigiseisu mängida ning kuigi tundus, et geimi lõpp kuulub kindlalt Eestile, sest vahepeal juhti 20:13, suutis Kreeka vahe 23:22 peale mängida. Pingelistel hetkedel suutsid eestlased siiski närvi hoida ning said geimivõidu 25:23. Eesti parimad Teppan 18p (+8), Täht 20p (+10).

Eesti on jäänud 1:2 kaotusseisu.

Kolmandas geimis oli Eesti pidevalt taga, kuid geimi lõpus suudeti teha neljapunktiline spurt ning minna 24:22 juhtima. Ometi suutis Kreeka kolmanda geimi enda kasuks pöörata seisuga 27:25. Eesti parimad seni Täht 13p (+7), Teppan 13p (+3).

Teise geimi võitis Kreeka 25:19.

Eesti võidab esimese geimi 25:20. Eesti vastuvõtt 53 protsenti Kreeka 43 protsendi vastu. Suurim punktitooja oli esimeses geimis Teppan 6 punktiga. 

Eesti algkoosseis: Kert Toobal, Robert Täht, Andri Aganits, Renee Teppan, Rauno Tamme, Timo Tammemaa ja libero Rait Rikberg.

Enne mängu

Kõik kolm vastast mängivad ka Maailmaliigas, kuhu Eesti samuti järgmiseks aastaks jõuda tahab. Homme kell 17:30 on vastaseks Türgi ja laupäeval kell 20:00 stardib kohtumine Hispaaniaga.

«Mul on väga hea meel, et meid nii kõrge tasemega turniirile mängima kutsuti. Vastased on tasemelt tugevamad kui need, kellega seni Euroopa liigas mänginud oleme. Turniir annab meile hea võimaluse ennast Maailmaliiga meeskondadega võrrelda, ent ennekõike on tegemist siiski treeningkohtumistega, mille eesmärk on lasta meestel harjuda tugevate vastastega, et juba sügisel olla valmis võitluseks Euroopa meistrivõistluste finaalturniiri koha eest,» sõnas kohtumiste eel rahvusmeeskonna peatreener Gheorghe Crețu.

Juba järgmise nädala lõpus näeb Eesti publik rahvusmeeskonda oma silmaga mängimas, kui 18.-20. juunini toimub Rakvere spordihallis Euroopa liiga B-alagrupi teine turniir. Austrias kogus meie koondis kolm võitu ja maksimaalsed üheksa punkti, võõrustajate saldoks jäi kaks võitu ja kuus punkti, Valgevenele võit ja kolm punkti.

Kõigil võrkpallisõpradel on võimalik endale Piletilevi kaudu juba ka koduse turniiri pääsmeid soetada. Võistluste pass ehk kolme päeva pilet, millega pääseb vaatama kõiki mänge, maksab 12 eurot, sooduspilet pensionäridele, tudengitele ja õpilastele 8 eurot, kuni 12-aastased lapsed pääsevad mänge vaatama piletita.

Päevapilet, mis annab võimaluse vaadata kaht mängu ühel mängupäeval, maksab 5 eurot, sooduspilet pensionäridele, tudengitele ja õpilastele 3 eurot, kuni 12-aastased lapsed pääsevad mänge vaatama piletita. Pääsmeid saab osta SIIT. Laupäeval on meie vastaseks Luksemburg, pühapäeval Austria ja esmaspäeval Valgevene. Kõigis Eesti kohtumistes läheb pall mängu kell 19:10.

Kui kodune turniir on edukas, suunavad Eesti vollesõbrad pilgud Bulgaaria linna Varna suunas, kus toimub 1.-2. juulini Euroopa liiga finaalturniir. Sinna pääsevad lisaks korraldajale alagruppide võitjad ja parem teise koha omanik. Teise gruppi kuuluvad Bulgaaria (B-koondis) kõrval Albaania, Makedoonia ja Taani. Euroopa liiga võitja tagab 2017. aastaks koha Maailmaliigasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles