Kommentaar: usalduskrediit sai otsa, nüüd on aeg tegudeks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Jaak Kangur.
Kristjan Jaak Kangur. Foto: Toomas Huik

Eesti jalgpallikoondise peatreener Magnus Pehrsson on saanud Eesti Jalgpalli Liidult oma töökultuuri juurutamiseks palju aega. Ongi pidanud saama – aastas vähem kui kümme korda klubidest kokku sõitvate koondislaste allutamine uutele ideedele ei käi sõrmenipsuga. Alaliit ja kõik koondise pöidlahoidjad on rootslasele jaganud usalduskrediiti lootuses, et Eesti tõuseb süsteemse töö tulemusel uuele tasemele.

See krediit kulus Lissaboni soojas kolmapäevaõhtus tunni ajaga nullini. Portugalilt saadud 0:7 kaotuse selgitamiseks võib tuua objektiivseid põhjendusi, millest paljud on ka igati õiged: kokku langesid vastaste suurepärane ja Eesti väga halb päev, vastane oli EM-finaalturniiri eel ülimotiveeritud, meil puudus poole põhirivistuse jagu olulisi mängumehi. Jah, Eesti mängis ilusa avapooltunni, kuid nii nagu viis päeva varem peetud Läti-mängus ei maksnud see vähimatki, sest ei viinud väärika lõpptulemuseni. Vabandusi sellisele saunale polnud, nagu ka koondislased ise mõrult nentisid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles