Eesti ja Soome tähistavad 100. sünnipäeva suure jalgpalli maavõistlusega

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti ja Soome 100. sünnipäeva plakat.
Eesti ja Soome 100. sünnipäeva plakat. Foto: Eesti jalgpalliliidu pressiteenistus

Eesti ja Soome jalgpalliliidud on ühendanud jõud, et tähistada mõlema riigi 100. sünnipäeva suure jalgpalli maavõistlusega, mis leiab aset 10. juunil 2017.

Kui järgmisel aastal tähistab Soome riik oma 100. sünnipäeva, siis 2018. aastal täitub 100 aastat Eesti riigi iseseisvumisest. Suurprojekt Eesti – Soome 100+ maavõistlus kutsuti ellu nende oluliste sündmuste tähistamiseks ja kahe riigi kultuuriliste ja jalgpallialaste sidemete tihendamiseks.

«10. juunil 2017 ühendame jõud ja korraldame ühe päeva jooksul 100+ jalgpallimängu, kus on vastamisi Eesti ja Soome võistkonnad. Soovime kaasata professionaale, amatööre, mehi, naisi, poisse, tüdrukuid ning inimesi erinevatelt elualadelt, kes panevad välja oma jalgpallivõistkonna ja võtavad naabriga mõõtu,» lausus Soome Jalgpalli Liidu president Pertti Alaja.

«Usume, et selleks päevaks on võimalik panna Eesti ja Soome ühes rütmis hinagama, sest jalgpall ei ole ainult sport, see on kultuuriline fenomen,» ütles Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak.

Eesti ja Soome alaliidud ootavad maavõistlusele osalema erinevaid organisatsioone, ettevõtteid, jalgpallivõistkondi ja kõiki teisi huvilisi. Registreerimine algab 2016. aasta sügisel.

«Tegemist on ainulaadse võimalusega võõrustada oma naaberriigi võistkonda või hoopis reisida naabrite juurde. Samal ajal annab iga võistkond panuse ka sportlikku tulemusse, sest iga mängu võidu eest teenib võistkond punkti oma riigile,» selgitas Soome Jalgpalli Liidu peasekretär Marco Casagrande.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles