Kas sakslaste dokumentaalfilm lõi venelaste kirstu viimase naela?

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olga Kaniskina
Olga Kaniskina Foto: Digitale/Scanpix

DOPING. Saksamaa telekanali ARD järjekordse dokumentaalfilmi järgi on Venemaa dopinguprogrammiga otseselt seotud ka riigi spordiminister Vitali Mutko, kes aitas kinni mätsida kohaliku jalgpalli kõrgliiga mängija positiivse dopinguproovi. Lisaks avaldati filmis Venemaa kergejõustiku kohta väiteid, mis pärsivad veelgi nende võimalusi osaleda Rio olümpial.

«Tegemist on räigete ja organiseeritud rünnakutega kogu Venemaa vastu,» oli Mutko taas sunnitud kaitsepositsiooni sisse võtma. Ka Venemaa presidendi Vladimir Putini kõneisik Dmitri Peskov hoiab Mutkoga sama joont: «See dokumentaalfilm on laim, mida ei toeta veenvad tõendid.»

Auhindadega pärjatud Hajo Seppelti seekordne dokumentaalfilm «Showdown for Russia» oli autoril järjekorras neljas, kus ta otsib vastuseid Venemaa ja dopingu seostele.

Filmis näidati salajast dokumenti, mis peaks tõestama Krasnodari jalgpalliklubi mängija positiivse dopinguproovi kinnimätsimist. Dokumendi all olid kirjas initsiaalid V. L., mis Seppelti hinnangul viitab selgelt Mutkole, kelle täisnimi on Vitali Leontjevitš Mutko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles