Video ja galerii: kohtunik päästis tiitlikaitsjale kümnendal lisaminutil skandaalse võidu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Lõuna-Ameerika meistrivõistlustel ehk Copa Americal sai D-grupi teises mänguvoorus esimese võidu kirja tiitlikaitsja Tšiili, kes alistas 2:1 Boliivia. Tulemuseni jõudmiseks vajati aga kõvasti õnne ja ka kohtunike abi.

Väravateta avapoolaja järel asusid tšiillased juhtima, kui teisest poolajast oli kulunud vaid mõnikümmend sekundit skoori avas Arturo Vidal. Boliivia viigistas aga 61. minutil, kui vaid paar minutit varem väljakule tulnud Jhasmani Campos keerutas paarikümnelt meetrilt ristnurka imeilusa karistuslöögi.

Viimane sõna jäi siiski Tšiilile, ent seda ameeriklasest kohtuniku Jair Marrufo ja tema brigaadi toel. Mängu normaalaja viimasel minutil sai vigastada Boliivia kaitsja Ronald Eguino, keda käärlööki üritanud Eduardo Vargas tabas kogemata jalahoobiga pähe, nii et Eguino kaotas korraks isegi meelemärkuse. Eguino tohterdamise tõttu lisas Marrufo mängule koguni kaheksa lisaminutit ning kui tiksus neist eelviimane, üritas Alexis Sanchez paremalt äärelt karistusalasse tsenderdada.

Pall tabas Boliivia kaitsja Luis Gutierrezi õlavart ning joonekohtunikuga konsulteerinud Marrufo määras Tšiili kasuks 11 meetri karistuslöögi. Kümnendal (!) üleminutil lööma asunu Vidal ei eksinud ning avamängus 1:2 Argentinale alla jäänud Tšiili sai tabelisse esimese võidu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles