Šveitsis sündinud albaanlased tegid jalgpalli EMil suurt ajalugu

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Granit Xhaka (valges) ja Taulant Xhaka.
Granit Xhaka (valges) ja Taulant Xhaka. Foto: SCANPIX

Jalgpalli Euroopa meistrivõistlustel tehti täna ajalugu, kui väljakul läksid omavahel vastamisi vennad. EMide ajaloos on tegemist esmakordse sellise juhtumiga.

Šveitsi ja Albaania vahelises matšis jooksis šveitslaste poolel algkoosseisus väljakule 23-aastane poolkaitsja Granit Xhaka ning Albaania ridades tuli platsile 25-aastane kaitsva suunitlusega mängumees Taulant Xhaka.

Mõlemad vennad on sündinud Šveitsi linnas Baselis ja alustasid enda karjääri ka sealses klubis. Samamoodi hakkasid albaanlastest vanemate lapsed mõlemad esindama Šveitsi noortekoondisi.

Kui Granit Xhaka jõudis seejärel ka Šveitsi täiskasvanute koondisesse, siis Taulant Xhaka võttis 2013. aastal vastu Albaania kutse ja hakkas esindama hoopis sealset koondist. Albaania passi sai ta kätte 2013. aasta detsembris.

MM-finaalturniiridel on sarnane asi varem juhtunud – 2010. ja 2014. aasta MMil kohtusid alagrupis mõlemal juhul omavahel Saksamaa ja Ghana. Saksamaa koondise koosseisus jooksis mõlemal juhul väljakule Jerome Boateng ja Ghanat esindas tema poolvend Kevin-Prince Boateng. Mõlemad Boatengid on sündinud Saksamaal Berliinis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles