Venemaa suutis lisaminutite väravast Inglismaaga viigistada (4)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaa koondis suutis jalgpalli EMil  lisaminutite väravast Inglismaaga 1:1 viigistada.

Inglismaa koondis asus kohtumist 73. minutil Eric Dieri karistuslöögist juhtima. Venemaa suutis aga mängu teisel üleminutil oma kapteni Vassili Berezutski väravast 1:1 viigistada.

See tähendas Inglismaa kurva seeria jätku. Nimelt ei ole nad kordagi oma avamängu EM-finaalturniiril võitnud. 

B-grupi ainuliider on pärast avavooru Wales, kes alistas täna Slovakkia 2:1. Järgmises voorus kohtub Wales Inglismaaga ning Venemaa Slovakkiaga.

Inglismaa jaoks on tänavune EM-finaalturniir ajaloo üheksas. Debüüt tehti 1968. aastal Itaalias, mil saavutati kolmas koht. Tänavusele finaalturniirile kvalifitseerus Inglismaa läbi E-grupi võidu, mis läbiti täisedu ehk 30 punktiga. Ka EM-i eelsetes kohtumistes on näidatud pigem head minekut ning taaskord räägitakse neist kui ühest favoriidist turniirivõidule. Samas ei ole Inglismaa mitte kunagi võitnud oma EM finaalturniiri avamängu.

Venemaa koondise jaoks on Prantsusmaal toimuv finaalturniir aga juba 11. EMile kvalifitseeruti läbi valiksarja G-alagrupi, milles saavutati Austria järel 20 punktiga teine koht. Peale Venemaa ja Inglismaa mängivad finaalturniiri B-alagrupis veel Wales ja Slovakkia.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles