Narva Energiajooksu võitsid ning tulid Eesti meistriteks Tiidrek Nurme ja Kaisa Kukk

Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiidrek Nurme finiš 2016
Tiidrek Nurme finiš 2016 Foto: jooks.ee

Täna toimunud Ida-Viruma suurima rahvaspordisündmuse Narva Energiajooksu raames peetud Eesti meistrivõistlused poolmaratonis võitsid Tiidrek Nurme ja Kaisa Kukk.

Poolmaratoni distantsil tuli soolojooksuga Eesti meistriks ja Narva Energiajooksu võitjaks olümpiamaratoniks valmistuv Tiidrek Nurme Tartu Ülikooli Akadeemilisest Spordiklubist, kes läbis 21,1 kilomeetri pikkuse distantsi ühe tunni ja seitsme minutiga.

Teise koha võitis Rauno Laumets Spordiklubist Prorunner, ajaga 1:08.51, edestades vaid 14 sekundiga kolmandaks tulnud Selver Linnajooksude arvestuses liidrikohta hoidvat Argo Jõesood Eesti Maaülikooli Spordiklubist.

Naiste poolmaratonis said Narva Energiajooksul kaksikvõidu klubi Treeningpartner jooksjad. Eesti meistritiitli võitis Kaisa Kukk uue isikliku rekordiga 1:18.24. Ka hõbemedalile jooksnud Mari Boikovi aeg 1:19.49 on sportlase uus rekord. Kolmandaks tuli Moonika Pilli spordiklubist Jooksupartner ajaga 1:21.15. 

Narva Energiajooksu seitsme kilomeetri pikkusel distantsil olid kolm kiiremat meest Dmitri Aristov, Deniss Košelev ja Allan Männi. Naiste parim oli sel distantsil Jolanta Liepina Lätist, edestades Karmen Alnekit ja Birgit Pihelgast. 

Kõikide kavas olnud distantside ja Draakoni lastejooksude peale lõi tänavusel Narva Energiajooksul kaasa pea neli tuhat liikumisharrastajat.

Narva Energiajooks on Eesti Energia, Narva Linnavalitsuse, Kultuuriministeeriumi ja Spordiürituste Korraldamise Klubi algatusel loodud sündmus, mille eesmärk on innustada inimesi tervisespordiga tegelema ning tõsta Ida-Virumaa tähtsust Eesti kultuuri- ja spordimaastikul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles