UEFA ähvardab Venemaa ja Inglismaa EMilt diskvalifitseerida (2)

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rõõmsameelne Venemaa vutifänn. Huligaanid võivad ka tema turniiri ära rikkuda
Rõõmsameelne Venemaa vutifänn. Huligaanid võivad ka tema turniiri ära rikkuda Foto: SCANPIX

Euroopa jalgpalli katuseorganisatsioon UEFA hoiatas Venemaa ja Inglismaa jalgpalliliite: kui nende fännid peaksid veelkord vägivaldse käitumisega silma jääma, siis võidakse Venemaa ja Inglismaa koondised EMilt diskvalifitseerida.

UEFA sõnul on fännide vägivallatsemine täiesti vastuvõetamatu. Inglismaa ja Venemaa poolehoidjad sattusid Mareseille’s kaklustesse juba enne mängu ja vägivald jätkus ka öösel. Lisaks rikkusid fännid reegleid ka staadionil olles. Venemaa jalgpalliliidu osas alustati uurimist seoses fännide rassistliku käitumise, staadionil vägivallatsemise ja pürotehnika kasutamisega.

UEFA lubas, et turvameetmeid jalgpalli EMil tugevdatakse veelgi. Venemaa spordiminister Vitali Mutko tunnistas, et UEFA teeb õigesti, et Venemaa fännide tegevust uurima asus. «See on õige otsus. Staadionil olid pürotehnika ja kaklused, see asi tuleb selgeks teha. Staadionil oli inimesi, kes ei tulnud sinna jalgpalli pärast,» ütles Mutko.

Inglismaa fännide tegevust UEFA eraldi uurima ei hakka, kuna staadionil nad millegi ebaseaduslikuga silma ei jäänud. Väljaspool staadionit toimunud vägivald ei kuulu enam UEFA pädevusse. Vaatamata sellele laienes diskvaliftseerimise ähvardus ka nendele.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles