Vene Riigiduuma asespiiker EMil märatsevatest fännidest: tublid poisid, nii hoida! (4)

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa Riigiduuma liige Igor Lebedev.
Venemaa Riigiduuma liige Igor Lebedev. Foto: SCANPIX

Venemaa Riigiduuma asespiiker Igor Lebedev avaldas sotsiaalmeedia vahendusel tunnustust ja toetust Venemaa jalgpallifännidele, kes on algatanud Prantsusmaal toimuval jalgpalli Euroopa meistrivõistluste finaalturniiril hulgaliselt kaklusi nii staadioniväliselt kui ka Venemaa-Inglismaa mängu ajal.

«Ma ei näe fännide löömingutes mitte midagi imelikku. Otse vastupidi, meie poisid on tublid. Nii hoida!» kirjutas Lebedev Twitteris. «Aga vaat selles, mis praegu Prantsusmaa linnades toimub, pole süüdi fännid, vaid saamatud korrakaitsejõud. Ja ma ei mõista neid poliitikuid ega ametimehi, kes praegu meie fänne tõrvavad. Neid tuleb praegu kaitsta, aga pärast las tulevad koju ja siis klaarime,» lisas Lebedev.

Omade kaitsele asus ka Venemaa jalgpalliliit, kes andis spordiministri Vitali Mutko isikus Venemaa ametlikule fänniühendusele lubaduse, et lennutab nad tšarterlennukiga Prantsusmaale ja tagasi. Tõenäoliselt pannakse lennuk käima liinil Moskva-Nice-Moskva, sest just Nice’is asub Venemaa fännide ametlik kogunemispaik.

Venemaa mängib oma teise alagrupimängu kolmapäeval riigi põhjaosas Lille’is Slovakkiaga. Turniiri korraldajatele valmistab muret see, et neljapäeval kohtub Inglismaa koondis Lensis Walesiga, Lille’i ja Lensi lahutab aga vaid mõnikümmend kilomeetrit ning suur osa Inglismaa fänne võib peatuda just Lille’i linnas, kus on seetõttu karta uusi kokkupõrkeid.

Riigiduuma asespiiker Lebedev on ühtlasi paremäärmusliku ja ultrarahvusliku Venemaa Liberaaldemokraatliku Partei duumafraktsiooni esimees, samuti Riigiduuma eelarve- ja maksukomisjoni liige. Tema isa on nimekas Venemaa poliitik Vladimir Žirinovski.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles