Galerii: Iirimaa kaitsja omavärav kinkis Rootsile viigi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli EM-finaalturniiri E-grupi esimeses kohtumises tegid Iirimaa ja Rootsi 1:1 viigi. Suuremat osa mängust dikteeris Iirimaa ja 48. minutil mindi Wesley Hoolahani kaunist tabamusest juhtima. Siis tekitas järjepanu võimalusi Rootsi ja 71. minutil suunas nende suurim staar Zlatan Ibrahimovic palli värava ette, kus õnnetult sai pea vahele Iiri kaitsja Ciaran Clark.

E-alagrupi teises kohtumises lähevad kell 22 vastamisi Belgia ja Rootsi.

Enne mängu: Rootsi - Iirimaa kohtumise ajal on Pariisi eeslinnas Saint-Denis'is asuval Stade de France'i staadionil kogu aeg tähelepanu keskpunktis Rootsi superstaar Zlatan Ibrahimovic. 34-aastane ründaja mängis viimased neli hooaega just Prantsusmaal Pariisi Saint-Germainis, kus tõusis kiirelt klubi läbi aegade suurimaks väravakütiks.

Ibrahimovic on tuntud enesekindlate väljaütlemiste poolelt ja ka EM-finaalturniiri eel pole ta suud vaka all hoidnud. Ibrahimovic läks isegi nii kaugele, et kuulutas Rootsi enda maaks. «Tahan inimestele jagada rõõmu, armastust ja kirge jalgpalli vastu. Rootsist on saanud minu riik, mitte enam kuninga oma,» rääkis ta Rootsi rahvusringhäälingule.

«Me ei ole oma grupis favoriidid, aga sama olukord oli ka play-off'i mängudes Taaniga. Meil ei pidanud nende vastu justkui mingit võimalust olema, aga mäletate, mis juhtus?» meenutas Ibrahimovic sügisesi mänge, mille tulemusena Rootsi EM-finaalturniirile pääses.

Kummalgi võistkonnal pole kuigi palju noori tegijaid ja Iirimaad kummitab see probleem isegi enam.

Traditsiooniliselt Premier League’is pallivatele meestele toetuva Iirimaa koondise raudvarade vanus passis on juba tunduvalt 30-eluaastast valel pool ning iirlaste noorem põlvkond ei ole seni veel väga säravalt esile tulnud.

Meeskonna kõige kogenenumateks liikmeteks on Los Angales Galaxy 35-aastane ründaja Robbie Keane, Sunderlandi 35-aastane keskkaitsja John O’Shea ning Stoke City 40-aastane väravavaht Shay Given. Noorema põlvkonna palluritest on iirlaste üheks võtmemängijaks Evertoni 25-aastane poolkaitsja James McCarthy, kes on EMi eel olnud hädas aga vigastusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles