Kas näeme jalgpallimaailmas uue dünastia sündi?

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thomas Müller (keskel) kuulamas koondise kapteni Bastian Schweinsteigeri (paremal) õpetussõnu.
Thomas Müller (keskel) kuulamas koondise kapteni Bastian Schweinsteigeri (paremal) õpetussõnu. Foto: SCANPIX

Maailmameistrina tänavusele jalgpalli EM-finaalturniirile tulnud Saksamaa noppis alustuseks küll numbriliselt soliidse 2:0 võidu Ukraina üle, kuid veenvusest oli asi kaugel. Praegust Saksamaa jalgpallipõlvkonda peetakse läbi aegade üheks andekamaks ja juba kaks aastat tagasi MM-tiitlit võites ennustati neile, et potentsiaalselt on nad võimelised kordama Hispaania saavutust ehk võitma mitu suurturniiri järjest. 

2:0 võidumängus ukrainlaste üle tõestasid sakslased, et reaalsuses ongi neil olemas vajalik klass, millega panna alus dünastiale nagu hispaanlased suutsid 2008. ja 2012. aasta EM-tiitlite ja 2010. aasta MM-tiitliga. Nüüd jääb õhku vaid küsimus, kas mehed ise tahavad oma nimed ajalukku kirjutada.

Kui valiksarjas ja maavõistlusmängudes on sakslastel ette tulnud komistamisi (pärast triumfi Brasiilias on koos pühapäevase võiduga peetud 20 mängu, millest on kaotatud koguni 7), siis nüüd on suurturniiri aeg ning nad teavad, kuidas seal mängida. Kõige tähtsam on aga see, et sakslased teavad ka, kuidas neid turniire võita. Samas viimane väide võib mängida nende vastu, kuna ülim enesekindlus võib kergesti saada hukatuslikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles