Galerii: Euroopa kalleim meeskond kaotas ilusa mängu teinud Itaaliale

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suurte lootustega jalgpalli EMile vastu läinud Belgia alustas finaalturniiri kahvatult, kui Lyonis kaotati 0:2 Itaaliale. Maailma edetabeli teine meeskond valdas küll rohkem palli, aga itaallastel tekkis rohkem sajaprotsendilisi võimalusi. Esimene neist kasutati ära 32. minutil, kui Leonardo Bonucci leidis üles Emanuele Giaccherini, kes kasutas Belgia kaitse eksimuse meisterlikult ära. Lõplikult otsustati mäng lisaminutitel, Itaalia kiirrünnaku realiseeris Graziano Pelle.

E-grupi teises kohtumises mängisid Iirimaa ja Rootsi 1:1 viiki. Järgmises voorus lähevad vastamisi Itaalia - Rootsi ja Belgia - Iirimaa.

Enne mängu: maailma edetabelis teisel kohal asuv Belgia on üleminekusummade järgi käesoleva jalgpalli EMi kõige kallim meeskond. Belgia koondislaste eest on kokku makstud 318 miljonit Inglise naela (1 nael = 1.28 eurot). Kõige kallim belglane on olnud Kevin de Bruyne, kelle eest maksis Manchester City 55 miljonit eurot.

Teisel kohal on Saksamaa 264 miljoni naelaga, kolmandal Inglismaa 189 miljoni naelaga. Kõige vähem on makstud Ukraina koondislaste eest – 6 miljonit naela. Ukraina koondis kõige kallimaks mängijaks on olnud Deniss Boiko 2,5 miljoni naelaga.

Üsna segases seisus Itaalia vastu saab aimu, kas Belgia suudab pingetele vastu pidada ja korralik finaalturniir teha. Sarnaselt Itaalia klubijalgpallile ei ole praegu kõige paremad ajad ka koondisel. Ajalugu on näidanud, et Itaalia võib tagasihoidliku koondisega täielikult põruda, kuid samas ka üllatada. Neli aastat tagasi jõudsid itaallased üllatuslikult EM-finaali, kus jäädi lõpuks alla Hispaaniale. Toona oli Itaalia ridades aga superhoos Mario Balotelli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles