Küps kapten Crosby viis ühtse sõpruskonna võidule

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sidney Crosby vedas Penguinsi tõelise kaptenina Stanley karika võidule.
Sidney Crosby vedas Penguinsi tõelise kaptenina Stanley karika võidule. Foto: SCANPIX

Pittsburgh Penguins lõpetas seitsme aasta pikkuse ootuse ja võitis klubi ajaloos neljandat korda Stanley Cupi, alistades finaalseeria kuuendas kohtumises 3:1 San Jose Sharksi. Seeria mängudega 4:2 võitnud Penguinsi võidu silmapaistvaimateks sepistajateks kerkisid Sidney Crosby ja Phil Kessel, ent ennekõike ülistasid kõik asjaosalised suurepärast meeskonnavaimu.

1991., 1992. ja 2009. aastal NHLi meistriks kroonitud Penguinsi liider Crosby tõstis Stanley Cupi pea kohale teist korda. Samuti pälvis 28-aastane kanadalasest superstaar kohamängude parimale mängijale antava Conn Smythe’i karika, kuid ei kippunud oma panust üle tähtsustama. «Nii paljud poisid aitasid selle karika võitmisele kaasa. Minu jaoks oli see suurepärane meeskondlik pingutus. Püüdsin lihtsalt igal õhtul oma tööd teha. Ma ei tea, kas selles oli midagi erilist,» jäi Crosby ESPNile antud usutluses väga tagasihoidlikuks.

Mida Crosby enda kohta ise ei öelnud, ütlesid teised. Detsembris meeskonna juhendamise üle võtnud Mike Sullivani käe all suutis kapten siduda noored meeskonnakaaslased ühtseks löögirusikaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles