Eesti supermoto sõitjad võidutsesid Lätis

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reimo Kerdt
Reimo Kerdt Foto: Rauno Kais

Riia lähistel asuvas 333-nimelises motokompleksis sõideti läinud nädalavahetusel Balti meistrivõistluste kolmas etapp, mis oli ühtlasi ka superquadi masinaklassis Eesti meistrivõistluste etapiks.

Läti võistlus oli Eesti tiitlivõistluste teiseks osavõistluseks ning seal oli parimas hoos Reimo Kerdt, kes võitis mõlemad sõidud ja sai saagiks maksimaalsed 50 punktid. Kahe sõidu kokkuvõttes järgnesid talle lätlased Arnis Baldonis ja Roberts Gazarovs, kes kogusid võrdselt 42 punkti.

Teistest eestlastest oli Peeter Tomp üheksas ning Rando Lannusalu kümnes.

Kerdt tõusis ka tänu Riia võistlusele nii Eesti, Läti kui Balti meistrivõistluste liiriks. Eesti omadel on tal koos 136, temast kaks punkti kaugusel on Aleksejs Kuzmins, kes oli Riias neljas. Kolmandal kohal on Andris Liepins (91 p), tema sai 333 rajal seitsmenda koha. Balti tiitlivõistlustel juhib Kerdt (94 p), Kuzminsi (84 p) ja Baldonise (75 p) ees. Kuna Leedus toimunud Balti tiitlivõistluste avaetapil quadid ei käinud, siis selle klassi Balti meistrid selguvad 24. juulil Aravetel.

Soolode S1 klassis tõi esikoha Eestisse Patrick Pals, kes võitis mõlemad sõidud Venemaa parima sõitja Aleksandr Latyshevi ja lätlase Edgars Ivuskans ees. Klassi teine Eesti sõitja Sven Simulask oli avasõidus seitsmes ja teises neljas ning kahe sõidu kokkuvõttes neljas.

Balti meistrivõistlused võitis Aleksandr Latyshev (122 p), kellele järgnesid Pals (94 p) ja poolakas Jedrzej Zuralski, kes oli Riias kuues.

Eesti supermoto meistrivõistlused jätkuvas eeloleval nädalavahetusel Soomes Kaana rajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles