Laanmäe kontrollis emotsioone ja paugutas võimsa tulemuse

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Laanmäe
Tanel Laanmäe Foto: Sille Annuk / Postimees

Gustav Sule mälestusvõistluste peaala odaviske viimase vooru eel läks 2. kohta hoidnud Magnus Kirt korraldajate juurde ja palus, et sarnaselt kettaheitjatega lastaks ka nende visete ajal ergutuseks muusikat. Muusika mürtsumise saatel hakkasid piigid nagu imeväel kaugele lendama – esmalt paugutas Tanel Laanmäe 85.04, seejärel Kirt ise 84.47. Vägev tase!

Kirdi saatus oli seejuures karm, veel kunagi varem polnud ükski eestlane kodusel jõuproovil kaotanud nii pika viskega oma kaasmaalasele. Omapärane on seegi, et maailma hooaja edetabelis 11. kohale kerkinud Kirt pole isegi oma pisikeses kodulinnas Tõrvas esinumber. Maailma hooaja 8. numbriks tõusnud Laanmäe on pärit samast kohast...

Isiklikku rekordit rohkem kui meetriga parandanud Laanmäe jaoks oli 85-meetrine vise emotsionaalselt väga oluline. Alates veebruarist on ta harjutanud omapäi. Veel viimase ajani lootis ta, et koostöö viimaste aastate treeneri Heino Puustega võib taaselustuda. Asjata. Nüüd tõestas ta, et saab ka ise hakkama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles