Lille’ist saab uus sõjatanner? Kokku saavad Venemaa, Inglismaa, Walesi ja Slovakkia fännid

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mäsu Venemaa ja Inglismaa vahelises kohtumises.
Mäsu Venemaa ja Inglismaa vahelises kohtumises. Foto: SCANPIX

Prantsusmaal peetaval jalgpalli EMil sai lõppenud nädalavahetusel Marseille’ist tõeline sõjatanner, kui seal lasid rusikad käiku Venemaa ja Inglismaa jalgpallihuligaanid. Nüüd on hirm, et sel nädalal läheb võitluseks Põhja-Prantsusmaal Lille’is.

Lille’is kohtuvad homme Venemaa ja Slovakkia. Ülehomme mängivad vaid 30 km eemal asuvas Lensis Inglismaa ja Wales.

Kuna Lens on vaid 36 000 elanikuga väike linn, siis ei ole seal piisavalt majutusasutusi, et mahutada ära inglaste ja uelslaste hordid. Seega soovitati enne EMi Inglismaa ja Walesi koondise poolehoidjatele, et ka nemad peaksid ööbima hoopis suuremas naaberlinnas Lille’is. Seega saavad Lille’is sel nädalal kokku juba vanad tuttavad inglased ja venelased ning lisaks neile on samas kohas ka Walesi ja Slovakkia poolehoidjad.

Inglismaa Jalgpalli Liidu president Greg Dyke avaldas juba täna varahommikul kartusi seoses turvalisusega Lille’is.

Euroopa Jalgpalli Liit UEFA on juba hoiatanud Inglismaad ja Venemaad, et nende fännide vägivaldse käitumise korral võidakse nad finaalturniirilt eemaldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles