Koemanist saab Evertoni peatreener

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ronald Koeman.
Ronald Koeman. Foto: SCANPIX

Endine hollandlasest Southamptoni peatreener Ronald Koeman sõlmis Inglismaa klubiga kolmeaastase lepingu ning hakkab teenima pea 7,6 miljonit eurot aastas. Everton peab maksma ligi 6,3 miljoni euro suuruse kompensatsiooni hollandlase eest, kes viimasel kahel hooajal juhendas liigarivaali Southamptonit. Everton on olnud ilma peatreenerita möödunud hooaja lõpust saati, kui vallandati hispaanlane Roberto Martinez. Läinud hooajal sai Everton Inglismaa meistriliigas 11. koha. Kodustes liigakarikates jõuti küll poolfinaalidesse, kuid kaotati FA Cupis Manchester Unitedile ning Capital One Cupis Manchester Cityle.

Koeman viis läinud hooajal Southamptoni tihedas konkurentsis muljetavaldava kuuenda kohani. Debüüthooajal jäi Southampton Koemani juhtimisel Inglismaa liigas kaheksandaks.

SkySportsi andmetel saavutati kokkulepe Koemaniga juba eelmisel nädalal, kuid tehti avalikuks alles nüüd, kui Koeman puhkuselt naasis. Klubi uus Iraani päritolu omanik Farhad Moshiri seadis üleminekuakna üheks suurimaks eesmärgiks Koemani palkamise ning annab talle suviseks üleminekuaknaks kulutamiseks ligi 126 miljonit eurot.

Ronald Koeman alustas treenerikarjääri 1997. aastal Hollandi abitreenerina. Tuntuimatest klubidest on ta juhendanud Amsterdami Ajaxit, Valenciat, AZ Alkmaari ning Southamptonit. Mängijana on ta esindanud Ajaxi, PSV, Barcelona ning Feyenoordi värve. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles