Barcelona peab Neymari ülemineku eest maksma trahvi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neymar.
Neymar. Foto: SCANPIX

BBC teatel peab Barcelona jalgpalliklubi maksma Neymari ülemineku eest trahvi. Barcelonat süüdistatakse maksupettuses seoses Neymari üleminekuga. Samuti on uurimise all Neymar ise ning tema isa, keda kahtlustatakse maksudest kõrvale hoidmises. 

Klubi president Josep Maria Bartomeu tunnistas, et on tehtud vigu seoses Neymari üleminekuga maksude korraldamisel ning klubi on nõus tasuma 5,5 miljonit eurot trahvi. «Parem on nõustuda selle kokkuleppega, kui jätkata ebamäärasusega, mis seostub Neymari kohtuasjaga,» rääkis klubi president reporteritele.

Neymar liitus Barcelonaga 2013. aastal Brasiilia klubist Santos. Barcelona väitel maksti Neymari eest 57 miljonit eurot, millest 40 miljonit eurot maksti mängija vanematele. Uurijate väitel oli üleminekusumma hoopis 83 miljonit eurot ning Barcelona on varjanud osa üleminekusummast. Klubi eitas süüdistusi.

2014. aastal tegi Barcelona 13,5 miljoni euro suuruse makse Hispaania võimudele, kui klubi süüdistati maksupettuses seoses Neymari üleminekuga. Seejuures kinnitas Kataloonia klubi, et ei ole rikkunud ühtegi seadust.

Samuti süüdistavad Hispaania prokurörid Neymari ning tema isa mängija tõelise väärtuse varjamises Brasiilia investeerimisfondi eest, kellele kuulus 40% Neymari väärtusest.

Veebruaris külmutas Brasiilia kohus Neymari varad seoses maksupettusega. Kohus nõudis, et Neymar maksaks ligi 14 miljonit eurot deklareerimata maksude eest. Neymar on eitanud kõiki süüdistusi.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles