Briti atleedid WADA-le: võtke jalad kõhualt välja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti sportlaste pöördumisele kirjutas alla ka sõudmise Londoni olümpiavõitja Anna Watkins
Briti sportlaste pöördumisele kirjutas alla ka sõudmise Londoni olümpiavõitja Anna Watkins Foto: xposurephotos.com

Pea 600 Briti olümpia- ning paraolümpiasportlast kiitsid heaks kirjaliku pöördumise, kus kritiseeriti Maailma Antidopingu Agentuuri (WADA) võimekust tulla toime dopingupettuste avastamise ja tõkestamisega. 

Ennenägematult kritiseeriva tooniga kirjale andis allkirja 184 Suurbritannia olümpia- ning paraolümpiamedalisti, kelle hulka kuulusid ka 2012. aasta Londoni olümpiamängudel medaleid võitnud sportlased.

Kirjas nõuti, et WADA viiks läbi täieliku juurdluse dopinguga seotud tegevustega kõikides riikides, kus on alust arvata, et tegeletakse dopingureeglite rikkumisega.

«Atleetidena üritame alati püüelda sportliku täiuslikkuseni ning me toetume teile, Maailma Antidopingu Agentuur, et meie püüdlused ei oleks õõnestatud nende poolt, kes kasutavad dopingut,» kirjutati pöördumises. 

Pöördumises ähvardatakse organisatsiooni tõsiste tagajärgedega, kui  antidopinguorganisatsioon ei suuda kohandada karmimaid meetmeid neile, kes kasutavad sooritust tõstvaid aineid. «Teie kohustus on kaitsta ja seista nende huvide eest, keda te esindate. Me tunneme, et kui suured dopinguskandaalid jätkuvad, siis on terve spordimaailm ohustatud,» seisis pöördumises.

Kirjalik pöördumine on kirjutatud Anna Watkinsi poolt, kes võitis 2012. aastal Londoni olümpiamängudel sõudmises kuldmedali.

Maailma Antidopingu Agentuuri pressiesindaja Ben Nicholsi väitel on organisatsioon antud pöördumisest teadlik: «WADA on rõõmus, et sportlased tunnevad muret dopinguprobleemi pärast ning sarnaselt WADA-ga on huvitatud dopingu kasutajate tabamisest. WADA jätkab dopingu tarvitajate paljastamist ja hindab kõrgelt nende atleetide rolli, kes võitlevad dopingu vastu.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles