Vanameistritest ümbritsetud hall mass valmistub Euroopat üllatama

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia väravalööja Emanuele Giaccherini.
Itaalia väravalööja Emanuele Giaccherini. Foto: SIPA/Scanpix

JALGPALLI EM. Vanad, aeglased, kohmakad, mängivad nõrkades klubides... Nii iseloomustati enne jalgpalli EMi Itaalia koondist. Pärast avavaatust Belgiaga võib öelda, et vanad on nad endiselt, see on fakt. Ent peatreener Antonio Conte leidis 23 mängija hulgast kombinatsiooni meestest, kellel on suurde mängu sekkumiseks piisavalt energiat ja rünnakulusti. Pärast 2:0 võitu on tabelis kolm punkti, tuju hea ja edasipääsuvõimalused E-grupist suurepärased.

Conte mõistab hästi, et Itaalial napib individuaalset meisterlikkust ja selle puudumist tuleb korvata perfektse taktikaga. Itaallased teavad juba enne söödu saamist, kuhu platsil olevad kaaslased liiguvad, ja seega pole vaja neid pilguga üles otsida. Võidetud sekundikümnendikke saab kasutada palli kontrollimiseks ja täpsemate söötude andmiseks. Itaallaste kaunis avavärav, kus keskkaitsja Leonardo Bonucci leidis pika sööduga ette tormanud Emanuele Giaccherini, oli toimiva koostöö hea näide.

Itaallaste puhul on räägitud nende suurest kogemustepagasist, aga kui Torino Juventuse palluritest koosnev kaitseliin välja jätta, siis koondiste tasemel on nad üsna rohelised. Esmaspäevases algkoosseisus oli kaks suurvõistluste debütanti (ründajad Eder ja teise värava autor Graziano Pelle), lisaks pole Marco Parolo kunagi nii suurt rolli mänginud ja ka suurepärase esituse teinud Giaccherini on olnud kord koondises sees, kord väljas. Sealjuures on kõik nimetatud vähemalt 29-aastased. Nii pole ime, et turniiri eel nimetati praegust Itaalia tiimi viimase 50 aasta kõige kehvemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles