Murray uut treenerit nähakse salarelvana Djokovici vastu

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andy Murray ja Ivan Lendl
Andy Murray ja Ivan Lendl Foto: Steve Paston/PA Wire/Press Association Images

Tennise maailma edetabeli number kaks Andy Murray taasühines oma vana treeneri Ivan Lendliga, kellega ta võitis 2012. aastal Londoni olümpiamängude kuldmedali, US Openi ning järgnenud aastal Wimbledoni. Meeste koostöö on alanud positiivsel noodil, kui Londonis Queen’s Clubi tennisväljakutel toimuval turniiril pääses Murray teise ringi.

Murray alistas turniiri avaringis Nicolas Mahut’ (ATP 51.)  7:6 (8), 7:6 (1). Peatreener Lendl oli hoolealuse esitusega rahul ning sõnas, et ta nagu polekski Murray juurest kunagi lahkunud. «Me oleme kogu aeg ühenduses olnud. Kõik on minult küsinud, miks ma jälle teda treenima asusin, kuid ma ei oska sellele vastata,» rääkis Lendl.

«Mul pole midagi kohvri otsas elamise vastu. Võin vabalt pikki reise ette võtta, kuid vihkan kogu asja juures vaid üht – lennujaamasid. Briti meedia näeb Lendlit Murray salarelvana tennise maailma valitseva Novak Djokovici vastu, kes hetkel hoiab enda käes kõiki nelja suure slämmi turniirikarikaid.

«Kõik suudavad areneda. Isegi Novak. Muidugi on asju, millega me hakkame töötama, kuid see ei ole midagi erilist,» jäi Lendl Murray treeningplaani kommenteerides napisõnaliseks, kuid tunnistas, et ka nende suurim konkurent ei jää neid järele ootama.

Briti endine tennisetäht John Lloyd on meeste taasühinemise suhtes lootusrikas. «Tegemist on suurepärase otsusega. See võib täita Murray puuduva osa, et jagu saada Djokovicist. Murray on leidnud kõikide teiste nõrgad kohad peale Djokovici. Tegelikult ei oska keegi serblase vastu mängida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles