Tinkov: aeg on mänguasi kasti tagasi panna

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oleg Tinkov ja Alberto Contador
Oleg Tinkov ja Alberto Contador Foto: Daniel Dal Zennaro/AP

Tänavuse hooaja järel rattaspordist lahkuv Tinkoffi tiimi boss Oleg Tinkov sõnas, et astub spordist eemale kahetiste emotsioonidega.

«Arvasin, et olen sellest väsinud. Olen oma mänguasjaga piisavalt mänginud, kuid jään seda igatsema. Vaatan edaspidi rattasporti televisioonist,» rääkis venelane, et nautis rattavõistlustel tiimiautos kaasasõitmist.

«Mul on küll kahetised emotsioonid, kuid tegemist on ratsionaalse otsusega. Olen kulutanud piisavalt sellele mänguasjale raha, olen sellega mänginud ning nüüd on aeg see tagasi kasti panna. Kuid teil lapsed, saate sellest aru,» jätkas Tinkov ajakirjanikuga kujundlikku mõttevahetust.

Tour de France’i eel jagus mehel aega ka arutada eelmise aasta võitja Chris Froome’i (Sky) vormi üle. «Ma ei usu, et ta on sama tugev nagu eelmisel aastal. Ma olen näinud märke tema väsimusest. Samas on tal tugevad tiimikaaslased,» jätkas Tinkov.

Venelane tunnistas, et Sky meeskonna eelarve vastu on teistel raske saada. «Nende eelarve on teistest 10 miljonit eurot suurem. Seega nad saavad lubada endale tippsõitjaid, nad võivad osta kelle tahes. Meie jaoks on see raske. Kulutasime 23 miljonit, kui Skyl oli kulutada 33 miljonit. Selles äris on see väga suur vahe.»

Enda meeskonna esisõitja Alberto Contadori võimalusi hindab Tinkov Touril kõrgelt. «Ta on tugevam kui mullu. Kui ta läheb Froome’iga üks-ühele vastmisi, siis tal on võrdsed võimalused, aga Skyl on suur meeskond ning nad on Froome’i ümber palju investeerinud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles