Iluväravad tõid Slovakkiale võidu ja lükkasid Venemaa kuristiku servale (3)

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prantsusmaal jätkuval jalgpalli EM-finaalturniiril alistas Slovakkia B-grupi kohtumises tänu Vladimir Weissi ja Marek Hamšiku väravatele 2:1 Venemaa ning avas punktiarve. Venelaste auvärava lõi 80. minutil Deniss Glušakov.

Slovakkia teenis võiduga esimesed punktid ning nüüd on neil B-grupis kolm punkti nagu ka Walesil, kes kohtub homme Inglismaaga. Nii inglastel kui ka venelastel on tabelis üks punkt.

Venemaa - Slovakkia 1:2 (0:2)

Väravad: 80. Glušakov - 32. Weiss, 45. Hamšik

Enne mängu:

Venemaa koondise puhul võiks jutt käia sellest, kuidas avakohtumises Inglismaa vastu lisaminutitel viigipunkt välja võideldi, kuid paraku on kogu tähelepanu röövinud venelastest jalgpallihuligaanid. Inglastega kakeldi enne ja pärast avamängu staadioni kõrval ning ka mängu lõppedes tungisid Venemaa fännid Inglismaa sektorisse. Puhkenud kakluse eest määras UEFA Venemaa jalgpalliliidule suure rahatrahvi ning andis karmi hoiatuse - kui midagi sarnast veel korra juhtub, eemaldatakse Venemaa turniirilt.

Täna mängitakse Lille'is küll Slovakkiaga, kelle poolehoidjad pole kakluste poolest tuntud, ent paraku peab Inglismaa oma homse mängu Walesi vastu läheduses asuvas Lensis ja sestap kardetakse, et paljud Inglismaa poolehoidjad ööbivad just Lille'is, kus võivad taas venelastega konflikti sattuda.

Slovakkia pidi avamängus üle elama pettumuse, kaotades 1:2 Walesile. Gareth Bale'i karistuslöögi puterdas väravavaht Matuš Kozacik juba 10. minutil väravasse ja ehkki Ondrej Duda suutis teisel poolajal viigistada, jäi viimane sõna 81. minutil Walesi ründajale Hal Robson-Kanule. Nii on slovakkidel selg vastu seina ja Venemaa vastu vajatakse minimaalselt punkti, pigem aga kolme, kuna viimases voorus ollakse vastamisi Inglismaaga.

Venemaa on võiduta juba neli mängu, samas kui Slovakkia suutis EMiks valmistudes alistada näiteks ka Saksamaa koondise. Omavahel on viimastel aastatel kohtutud üsna palju, sest 2006. aasta MMi valiksarjas tehti mõlemas mängus viik. 2014. aasta MMi valiksarjas oldi taas samas grupis ning siis sai kumbki meeskond kodus 1:0 võidu. Viimati mindi vastamisi kahe aasta eest, kui Venemaa võitis maavõistluse Aleksandr Keržakovi hilisest väravast 1:0.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles