Rumeenia ja Šveits tegid võitlusliku viigi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Euroopa meistrivõistluste finaalturniiri tänases teises kohtumises mängisid A-gruppi kuuluvad Rumeenia ja Šveits 1:1 viiki. Rumeenia asus 18. minutil juhtima, kui Bogdan Stancu realiseeris penalti, ent teisel poolajal Admir Mehmedi viigistas. Šveitsil on nüüd tabelis neli punkti ja Rumeenial üks, õhtuses mängus kohtuvad samas grupis Prantsusmaa (3 punkti) ja Albaania (0 punkti).

Rumeenia - Šveits 1:1 (1:0)

Väravad: 18. pen Stancu - 57. Mehmedi

Enne mängu:

Rumeenia suutis avavoorus ehmatada peoperemehi prantslasi, hoides viigist kaua kinni, kuid Dimitri Payeti superlöögi järel jäädi eelviimasel minutil ikkagi punktideta. Šveits tegutses avavoorus Albaania vastu väga kahvatult, ent tänu Fabian Schäri väravale ja vastaste varajasele punasele kaardile saadi 1:0 tulemusega kolm võidupunkti siiski kätte.

Varem on omavahel kohtutud tosinal korral ja seis on tasa, sest mõlemal on viis võitu ning kahel korral on viiki lepitud. 1992. aasta EM-valiksarjas kaotasid šveitslased Rumeeniale ja jäid finaalturniirilt välja, kuid kaks aastat hiljem võeti USAs peetud MM-finaalturniiril koguni 4:1 skooriga võit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles