Kummaline video: massikukkumist vältinud rattur teenis Šveitsi tuuril karistuse

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Danny van Poppel.
Danny van Poppel. Foto: SCANPIX

Šveitsi velotuuril suutis massikukkumist ennetada Sky rattur Danny van Poppel, kes aga võistluse korraldajatelt teenis hiljem karistuse.

Van Poppel sattus kummalisse intsidenti, kui ühe 90-kraadise kurvi eel kaotas ta oma ratta üle kontrolli, mille järel kerkis tema tagumine ratas õhku. Sky rattur oli sarnaselt teiste meestega sisenemas kurvi täiskiirusel ja oli lähedal kukkumisele, mis oleks väga tõenäoliselt lõppenud massikukkumisega. Van Poppel suutis aga oma ratast piisavalt jalaga pidurdada ja kuigi ta lendas vastu rajapiiret, jäi mees püsti ja suutis rasket õnnetust vältida.

Kui esialgu kiideti van Poppelit hea reageerimise ja õnnetuse vältimise eest, siis võistluste korraldajad määrasid Sky mehele karistuse, sest ta põhjustas ohtliku olukorra. Selline otsus põhjustas rattamaailmas rohkelt pahameelt ja oma pettumust avaldasid näiteks Geraint Thomas, Wout Poels ja Fabian Cancellara.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles