Pildid ja video: kas pürotehnikat kasutanud Venemaa fännid saadavadki koondise koju? (8)

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa fännid mängus Slovakkia vastu.
Venemaa fännid mängus Slovakkia vastu. Foto: SCANPIX

Jalgpalli EMil paksu pahandust tekitanud Venemaa fännid võisid täna ületada Euroopa Jalgpalliliidu (UEFA) poolt kehtestatud lõpliku piiri ja halvimal juhul võib Vene koondist oodata kojusaatmine juba enne alagrupiturniiri viimast mängu.

Venemaa koondise fännid sattusid pahandustesse eelmisel nädalavahetusel, kui nende meeskond kohtus Inglismaaga. Nii mängu eel, selle ajal kui ka pärast kohtumise lõppu toimusid venelaste ja inglaste vahel mitmed vägivaldsed kokkupõrked Marseille's ja mõlemale riigile anti esialgu hoiatus.

Hiljem teatasid Prantsusmaa prokurörid, et rahutuste taga olid 150 Venemaa fänni ning mitmete teiste teadete järgi saabusid paljud venelased EMile just kõnealuste pahanduste, mitte jalgpalli pärast. Selles valguses andis UEFA eile Venemaale viimase hoiatuse - ükskõik, millise järgmise rikkumise korral saadetakse koondis koju.

Täna pidasid venelased alagrupiturniiri mängu Slovakkiaga ja piltidelt ning videomaterjalist on näha, et Venemaa fännid kasutasid tribüünil pürotehnikat, kuigi ka selle kasutamist UEFA juba keelas. Niisiis võib juhtuda, et Euroopa Jalgpalliliit võtab vastu resoluutse otsuse ja Venemaa jalgpallurite jaoks ongi turniir läbi juba enne alagrupiturniiri lõppu, kuigi DailyStari väitel ütles UEFA pressiesindaja vahetult pärast matši, et pürotehnika kasutamist ei võeta siiski arvesse kui «rahutuste tekitamist.»

Samas sattusid kojusaatmise kahtlusega venelased tänase järel niikuinii alagrupis raskesse seisu, sest Slovakkialt saadud 1:2 kaotuse järel on Venemaal kahe mänguga kirjas vaid üks punkt ja sellega ollakse viimasel kohal.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles