Ojamaa rännakud võivad jätkuda Yorke’i ja Del Piero jälgedes

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henrik Ojamaa (vasakul)kohtumises Hollandi vastu
Henrik Ojamaa (vasakul)kohtumises Hollandi vastu Foto: Mihkel Maripuu

Värvika karjääriga jalgpallur Henrik Ojamaa võib uue töökoha leida Austraalia kõrgliigas mängiva Sydney FC juures, kirjutab FourFourTwo. Eelmisel hooajal Austria tugevuselt teisel liigatasemel mänginud Ojamaa lõpetas väidetavalt Innsbrucki Wackeriga lepingu ja otsib uut mängupaika.

Mais 25-aastaseks saanud Ojamaa jaoks oleks tegemist juba üheksanda välisriigiga, kus ta profijalgpalli mängib. Seni on ründaja nimekirjas Inglismaa (Derby County, Stafford Rangers, Swindon Town), Saksamaa (Aacheni Alemannia), Holland (Sittardi Fortuna), Soome (Rovaniemi Palloseura), Šotimaa (Motherwell), Poola (Varssavi Legia), Norra (Sarpsborg) ja Austria (Innsbrucki Wacker).

FourFourTwo kirjutab, et Ojamaa vastu tunneb elavat huvi Šotimaa kõrgliigas mängiv Invernessi meeskond, kuid viimasel hetkel ilmus välja Sydney, kes pakub eestlasele kõrgemat palka.

Viimati krooniti Sydney Austraalia meistriks 2010. aastal ja tunamullune hooaeg lõpetati teisena. Viimane aasta nii edukalt ei kulgenud ja aprillis saadi kohalike meistrivõistlustel seitsmes koht.

Sydney meeskonda juhendab 52-aastane Graham Arnold, kes on varem olnud ka Austraalia koondise peatreener. Kodumänge peab klubi 45 500 inimest mahutaval Allianzi staadionil. Täismaja näeb staadionil harva, kuid üle 40 000 pealtvaataja on kohale meelitanud kohalik derbimatš Western Sydney Wanderersiga.

Sydney on varem oma ridadesse meelitanud ka tõelisi maailma tippnimesid, kellest kõige tuntumad on kunagine Manchester Unitedi ründetuus Dwight Yorke ja Itaalia legend Alessandro Del Piero. Viimane kandis Sydney särki aastatel 2012-2014 ja lõi 48 mänguga 24 väravat.

Foto: ROB GRIFFITH/AP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles