Stamist sai 31. Fergusoni käe alt sirgunud peatreener

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaap Stam
Jaap Stam Foto: SCANPIX

Hollandi jalgpallikoondise endine keskkaitsja Jaap Stam määrati Inglismaa tugevuselt teises liigas mängiva Readingu peatreeneriks. 2007. aastal mängijakarjääri lõpetanud 43-aastane Stam on seni töötanud abitreenerina Amsterdami Ajaxi ja FC Zwolle juures.

Stami endine koduklubi Manchester United luges kokku kõik endised Sir Alex Fergusoni hoolealused, kellest on saanud mõne profimeeskonna juhendaja. Kokku saadi koguni 31 nime: Viv Anderson, Michael Appleton, Henning Berg, Clayton Blackmore, Laurent Blanc, Steve Bruce, Chris Casper, Peter Davenport, Simon Davies, Darren Ferguson, Ryan Giggs, David Healy, Gabriel Heinze, Mark Hughes, Paul Ince, Andrei Kanchelskis, Roy Keane, Henrik Larsson, Pat McGibbon, Gary Neville, Paul Parker, Mike Phelan, Bryan Robson, Mark Robins, Teddy Sheringham, Ole Gunnar Solskjaer, Jaap Stam, Frank Stapleton, Gordon Strachan, Chris Turner ja Neil Webb.

Stami karjäär sai hoo sisse PSV Eindhovenis, kus ta mängis aastatel 1996-1998. Seejärel siirdus ta enam kui kümne miljoni naela eest Unitedisse, kus tõusis kõigest kolme hooajaga tõeliseks legendiks. Tema perioodi sisse jäi ka 1999. aastal võidetud Meistrite liiga tiitel. Hiljem kandis ta Lazio, AC Milani ja Ajaxi särki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles