Tõstmise superstaar põrus dopinguga, venelastele kolm olümpiakulda juurde?

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilja Iljin Londoni olümpiavõitu tähistamas.
Ilja Iljin Londoni olümpiavõitu tähistamas. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Tõsteliit teatas eile, et 2012. aasta Londoni olümpiamängude kordustestimise tulemusena osutus positiivseks kümne tõstja dopinguproov.
 

Kõige enam harvendas järeltestimine Kasahstani medalivõitjate ridu. Teiste seas jäi anaboolsete steroididega vahele ka kuni 94 kiloste meeste seas Londonis kulla võitnud Ilja Iljin, keda peetakse maailma üheks paremaks tõstjaks. Olümpiakulla võitis ta ka 2008. aastal Pekingis ja see jääb Kasahstani ühele edukaimale sportlasele esialgu alles.

Kasahstani tõstjatest osutusid anaboolstete steroididega patustajateks ka Žulfija Tšinšanlo (Londoni olümpiavõitja kuni 53 kiloste naiste seas), Maija Maneza (kuld -63 kg naiste seas) ja Svetlana Podobedova (kuld -75 kg naiste seas).

Kui seni on kõige rohkem vahele jäänud Venemaa sportlasi, siis nüüd annaks Kasahtani tõstjate põrumine neile juurde kolm olümpiakulda. Iljini (-94 kg) asemel tõuseks esikohale Aleksandr Ivanov, Maneza (-63 kg) asemel Svetlana Tsarukajeva ja Podobedova (-75 kg) asemel Natalja Zabolotnaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles