Galerii: lõpu eel löödud võiduvärav kindlustas Itaaliale edasipääsu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Euroopa meistrivõistlustel võitis Itaalia E-alagrupi põnevusmängus 1:0 Rootsit. Mängu ainsa värava lõi Eder 88. minutil. Teine järjestikune võit kindlustas Itaaliale ka pääsu kaheksandikfinaali. 

Vastasseisu muudab eriti tuliseks tõik 12 aasta eest. Nimelt kohtusid meeskonnad EMil omavahel 2004. aastal ja toona kogusid nii rootslased, taanlased ja itaallased alagrupis 5 punkti ja välja langesid sellest kolmikust lõpuks itaallased. Otsustavaks sai siinjuures Rootsi ja Taani 2:2 viik viimases alagrupivoorus, mis Itaalia ajakirjanduse väitel oli ilmselge skandinaavlaste kokkumäng.

Enne tänast kohtumist on E-alagrupis Itaalial 3, Rootsil 1, Iirimaal 1 ning Belgial 0 punkti. Viimati pääses Rootsi alagrupist edasi 2004. aastal. Itaalia jaoks on olukord aga vastupidine ning 2004. aasta EM on viimane, kus alagrupist edasi ei pääsetud.

Kokku on koondised omavahel mänginud 22 korral, millest kümme on võitnud Itaalia, kuus Rootsi ning kuuel korral on lepitud viigiga. EMidel on kohtutud kaheksal korral. Mõlemad koondised on võitnud kolmel ning viigistanud kahel korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles