Galerii: võimsa lõpu teinud Tšehhi tuli välja 0:2 kaotusseisust

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prantsusmaal toimuval jalgpalli EMil tegid Horvaatia ja Tšehhi 2:2 viigi. Horvaatia alustas suurepäraselt ning Ivan Perisici ja Ivan Rakitici väravatest mindi 59. minutiks teenitult juhtima. Seejärel sai Tšehhi aga uue hingamise ning Milan Škoda ja pealöök ja Tomas Necidi penalti tõid tabloole viigi.

Mängu lõppu varjutas Horvaatia fännide tegutsemine: väljakule saadeti hulk põlevaid rakette ja üks neist tabas ka turvatöötajat. Vahejuhtumi tõttu anti mängule kaheksa lisaminutit.

Pärast Türgi vastu võidetud avamatši sai Horvaatia kapten Darijo Srna teada, et tema isa on surnud. Õhku jäi küsimus, kas Srna üldse sellel turniiril veel väljakule tuleb. Tänaseks on mehel kodumaal käidud ja isa maetud, nüüd jookseb ta taas jalgpalliväljakule.

«Praegu on mu elu kõige raskem periood, kuid elu läheb edasi. Olen jälle siin. Mu isa viimane soov oli, et ma sellel turniiril kaasa teeks, kuna see jääb mu elu viimaseks suurvõistluseks,» ütles 34-aastane Srna. «Eriti tahan tänada oma meeskonnakaaslasi, kes toetavad mind igal päeval ja igal tunnil. See tähendab minu jaoks palju.» Srna on oma pika ja eduka karjääri jooksul Horvaatiat esindanud 131 korda ja löönud 22 väravat.

Kuna avamängus õnnestus Horvaatia Türgit võita, siis on nende olukord alagrupis üsna kindel ja täna on võimalik edasipääs kindlustada.

Tšehhi tegi samuti turniiri avamängus südi etteaste, kuid kaotas lõpuminutite väravast tiitlit kaitsevale Hispaaniale. Peatreener Pavel Vrba tunnistas, et nüüd vajab Tšehhi punkte. «Kui peaksime Horvaatiale kaotama, siis võib turniir meie jaoks läbi olla,» ütles ta.

Kell 22 kohtuvad tänases teises D-alagrupi mängus Hispaania ja Türgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles