Vormel-1 sarja uuel rajal tekkisid kohe esimesed tõsised probleemid

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton Bakuu tänavaringrajal.
Lewis Hamilton Bakuu tänavaringrajal. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarjas sõidetakse sel nädalavahetusel esmakordselt Aserbaidžaanis, Bakuu linnatänavatele ehitatud ringrajal. Ajaloolise etapi esimesel vabatreeningul oli kiireim valitsev maailmameister Lewis Hamilton Mercedesel. Seejärel kavas olnud GP2-sarja kvalifikatsioon katkestati aga vahetult pärast algust punaste lippudega, sest raja teine ja kolmas kurv osutusid liialt ohtlikeks.

ESPNi teatel saabus teist ja kolmandat kurvi inspekteerima sarja võidusõidudirektor Charlie Whiting, kelle hinnangul olid nende kurvide äärekivid liialt ohtlikud. Lõpuks otsustati, et GP2-sarja kvalifikatsioon toimub pärast vormel-1 sarja teist vabatreeningut, sest sel moel saavad rajatöötajad vahepeal äärekivide ohutumaks muutmisega tegeleda.

Pärast esimest vabatreeningut märkisid ka mitu vormel-1 võistkonda, et teise ja kolmanda kurvi äärekivid kahjustavad liialt autode rehve. Kuna tegemist on ajutise tänavarajaga, on ka äärekivid ajutised ning kinnitatud poltidega, mille tugevuses tekkisid kahtlused.

Vormel-1 sarja esimesel vabatreeningul edestas parimal ringil aja 1.46,435 kirja saanud Hamilton tiimikaaslast Nico Rosbergi 0,377 sekundiga ja Williamsil sõitvat Valtteri Bottast 0,661 sekundiga. Järgnesid Fernando Alonso (McLaren), Sebastian Vettel (Ferrari), Sergio Perez (Force India), Jenson Button (McLaren) ja Carlos Sainz Jr (Toro Rosso). Vabatreening lõppes halvasti Red Bulli sõitjale Daniel Ricciardole, kes libises 15. kurvis seina, kaotas parema tagaratta ja lõhkus vedrustuse. Ebaõnn tabas ka tema tiimikaaslast Max Verstappenit, kes sai õlilekke ja siduriprobleemide tõttu läbida vaid seitse ringi.

Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP
Foto: LUCA BRUNO/AP
Foto: XPB/XPB Images/Press Association Images
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles