Jamesi jõud ja Curry närvid: meister selgub seitsmendas mängus

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LeBron James ja Stephen Curry.
LeBron James ja Stephen Curry. Foto: SCANPIX

KORVPALL. NBA finaalseerias tiitlikaitsja Golden State Warriorsiga mängides 1:3 kaotusseisu jäänud Cleveland Cavaliers suutis teist korda raskest olukorrast välja tulla ja finaalseeria viigistada. Meister selgub seega otsustavas, seitsmendas mängus, mis peetakse tiitlikaitsja kodus.

Seeria kuuendas mängus võitis Cleveland oma liidri LeBron Jamesi eestvedamisel avaveerandil 31:11 ning kogu mängu 115:101.

James tegi teist mängu järjest suurepärase esituse, tema arvele jäi 41 punkti, 8 lauapalli ja 11 korvisöötu. «Ta on üks kõigi aegade paremaid mängijaid. Kui meeskonnal oli selg vastu seina, võtsid James ja Kyrie (Irvig) meeskonna oma seljale ja kandsid edasi. Nad on meid toonud siia, kus me olla tahame – seitsmendasse mängu,» kommenteeris Cvlevelandi peatreenr Tyronn Lue oma liidrite tegutsemist. 

Golden State’i superstaar Stephen Curry panustas 30 silma, ent viimasel veerandajal läks pärast talle vilistatud viga endast välja, karjus kohtuniku peale ja virutas oma hambakaitsmed fännide sekka ning sai lisaks tehnilise vea. See oli Curry karjääri jooksul esimene kord, kui ta mängust eemaldati.

Curry kiitis samuti vastasmeeskonna staari. «James mängib suurepäraselt. Ta teeb asju, mis mõjutavad mängu saatust, ja aitab oma meeskonnal võita,» sõnas Curry ESPNi vahendusel. Oma vigu Curry ei tunnistanud nagu ka peatreener Steve Kerr, kelle rahakott kohtunike kritiseerimise eest 25 000 dollari võrra kergeneb. «Mängust lahkumine oli kahtlemata valus, aga olen järgmiseks kohtumiseks taas valmis,» kinnitas Curry.

James otsustava kohtumise toimumispaigast numbrit ei teinud. «Ainult üks mäng veel, pole vahet, kus ma selle mängin.»

Finaalseeria otsustav mäng peetakse pühapäeval öösel vastu esmaspäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles