Peep Pahv: elu muutev karistus neile, keda pole süüdistatudki (39)

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Isinbajeva
Jelena Isinbajeva Foto: Sharifulin Valery/ITAR-TASS

«Mitte kellegi puhtust ei saa uskuda, isegi tuhat negatiivset testi ei tähenda, et sportlane on puhas, ajalugu on seda näidanud.» Nii rääkis norralane Rune Andersen, Venemaa kergejõustikku kontrollinud Rahvusvahelise Kergejõustikuliidu (IAAF) töörühma juht, reede õhtul toimunud pressikonverentsil, kus teatati, et kogu Venemaa kergejõustikukoondise võistluskeeld jääb kehtima. See tähendab, et Venemaa kergejõustiklased jäävad Rio olümpialt kõrvale. 

Selles, et Venemaa kergejõustikus ja kogu spordis laiemalt, on dopingutarbimise mõttes asjad mädad, ei kahtle ilmselt keegi. Kuid kas see annab õiguse lüüa ühe vitsaga patustavaid pettureid ja ausaid sportlasi? Või veelgi hullem – kuulutada, et pika karjääri jooksul sadu negatiivseid dopinguproove andnud sportlaste puhtuses pole võimalik olla kindel…

IAAFi juhid eesotsas president Sebastian Coe´ga rõhutavad, et kogu Venemaa kergejõustiku karistamisele pole alternatiivi, sest probleem pole seotud üksikute sportlaste, vaid kogu süsteemiga. Selles, et vaatamata venelaste ilusatele juttudele muutustest, pole tegelikkuses asjad piisavalt paranenud, sai hea ülevaate paar päeva tagasi avaldatud IAAFi töörühma raportist.

Kommentaarid (39)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles