Lukaku ja Witseli väravad tõid Belgiale turniiri esimese võidu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli EM-finaalturniiri 0:2 kaotusega Itaaliale alustanud Belgia koondis alistas E-alagrupi teise vooru kohtumises Iirimaa 3:0. Väravateta lõppenud avapoolaja järel oli teisel poolajal kaks korda täpne Romelu Lukaku, ühe tabamuse lisas Axel Witsel. Alagruppi juhib kahe mänguvooru järel 6 punkti kogunud Itaalia, Belgial on nüüd 3 ning avavoorus omavahel viiki mänginud Iirimaal ja Rootsil mõlemal üks punkt. Viimases voorus lähevad vastamisi Itaalia ja Iirimaa ning Rootsi ja Belgia.

Belgia - Iirimaa 3:0 (0:0)

Väravad: 48., 70. Lukaku, 61. Witsel

E-alagrupi seis: 1. Itaalia 6 p, 2. Belgia 3, 3. Rootsi 1, 4. Iirimaa 1

Enne mängu:

Suurte lootustega EMile sõitnud Belgia esines esimeses matšis nii kahvatult, et peatreener Marc Wilmots ei julgenud kellelegi tänaseks mänguks Iirimaaga algkoosseisukohta garanteerida. Tõsi, ainsa erandina tõi ta välja Londoni Chelsea väravavahi Thibaut Courtois', kes on koondises asendamatu.

Küll võib Wilmots pingile jätta Manchester City staari Kevin de Bruyne'i, keda on lisaks väsimusele seganud ka reie- ja hüppeliigese vigastused. Löögi all on ka tipuründaja Romelu Lukaku mänguaeg, sest Evertoni pallur ei suutnud kohtumises Itaaliaga midagi positiivset korda saata. Kaptenipaela kandnud Courtois' tiimikaaslane Eden Hazard oli samuti kahvatu, aga tema algkoosseisu koht ei tohiks veel ohus olla.

Iirimaa alustas EM-finaalturniiri 1:1 viigiga Rootsi vastu. Eilses E-grupi teise vooru avamatšis alistas Itaalia 1:0 Rootsi ja juhib gruppi täisedu kuue punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles