Läti koondise peatreener läheb David Blatti abiliseks

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ainars Bagatskis
Ainars Bagatskis Foto: SCANPIX

Läti korvpallikoondise ja senine Nižni Novgorodi juhendaja Ainars Bagataskis astub karjääris huvitava sammu. Tipptreener nõustus minema Istanbuli Darussafakasse, kus temast saab eurokorvpalli legendi David Blatti abiline.

Mängijakarjääri lõpus hakkas Bagatskis 2005. aastal maitsma treenerileiba ja 2010. aastaks jõudis ta Läti koondise etteotsa. Lisaks Nižni Novgorodile on ta klubidest juhendanud ka Kiievi Budivelnikut, Kaunase Žalgirist, Krasnojarski Jenisseid ja Valmierat.

57-aastane Blatt võitis Euroopas sisuliselt kõik, mis võimalik ja 2014. aasta suvel läks ta NBA klubi Cleveland Cavaliersi peatreeneriks. Mõni nädal hiljem teatas endise klubiga liitumisest ka LeBron James, aga head klappi mehed ei leidnudki. Käesoleva aasta jaanuaris otsustas Cavaliers Blatti vallandada.

Pikalt teiste Istanbuli suurklubide varjus olnud Darussafaka loodab Blatti ja Bagatskise abiga tõusta uueks Euroliiga superjõuks. Klubi uue hooaja eelarve peaks küündima koguni 30 miljoni euroni, mis jääb Euroopas alla vaid Moskva CSKA-le ja on sisuliselt sama, mis näiteks Madridi Realil ja Barcelonal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles