Vesik: ostan Londoni olümpiale pileti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rivo Vesik soovib jätkata tippspordis Rio de Janeiro OMini.
Rivo Vesik soovib jätkata tippspordis Rio de Janeiro OMini. Foto: FIVB

Raha on vähevõitu. Eestis ei leidu väärilisi treeningupartnereid. Londoni olümpiale jõudmine võib jääda unistuseks. Need probleemid kummitavad meie rannavõrkpalli esipaari Rivo Vesikut – Karl Jaanit.
 


«Loomulikult ostke Londoni olümpia rannavõrkpalliturniirile pilet, ma ostan ka,» saatis krutskimees Vesik fännidele sõnumi, mis, nii kurb kui see ka pole, võibki tõeks saada.

Eelmise hooaja lõpetasid Vesik-Jaani MK-sarjas 31. positsioonil, mis annab olümpiaarvestuses 25. koha – ühest riigist saab pääsme kuni kaks võistkonda –, kuid Londonisse saavad selle arvestuse põhjal koha 16 paremat.

Tõsi, punktide kogumine algab tänavu ja uks pannakse lukku tuleva aasta juunis. Arvesse lähevad kaheksa paremat tulemust. Valikvõistluste sekka kuuluvad ka madalama kategooria jõuproovid, kuid mõttekas on keskenduda MK-sarjale (eriti suurtele slämmidele) ja tiitlivõistlustele.

«Ükski võistkond pole veel olümpiale jõudnud,» märkis Vesik tähendusrikkalt. «Stardikoht pole kehv. Londonisse jõudmine on suur eesmärk ning kui tervis vastu peab, loodan pärast seda ühe olümpiatsükli veel kaasa teha.»

Vesiku ja Jaani ettevalmistus aprilli teises pooles algavaks hooajaks tõotab kulgeda üle kivide ja kändude. Veebruaris Nõos rannavõrkpalli sisehallis koos harjutama hakkavatel Vesikul-Jaanil pole pärast Kristjan Kaisi liitumist Tartu Pere Leiva meeskonnaga Eestist väärilisi sparringupartnereid võtta. Ainsaks lootuseks on, et ehk on lätlased nõus neile külla tulema. Aprillis on Vesik-Jaani kutsutud treeningulaagrisse Kreekasse, kus nad saaksid kohalike paaridega heades tingimustes rammu katsuda.

Võib aga juhtuda, et rahapuudusel on Vesik-Jaani sunnitud hooaja esimesest MK-etapist Brasiilias loobuma. Seega antakse avalöök ilmselt mai alguses Shanghais. Tänavuse MK-kalendri muudab erakordseks seik, et pooleteise kuu jooksul toimub Hiinas koguni kaks etappi.

Eesti meistrite Vesiku-Jaani hooaja peaeesmärk on hea esinemine juuni teises pooles Itaalias peetaval MMil, mis toimub esmakordselt mitmes linnas. Võistluse lõppfaasi võõrustab Rooma.

Eestil on võimalus Londonisse koht saada ka Maailma karikal ehk riikidevahelise võistlusel, kus iga maa paneb välja kaks paari, kuid see võimalus tundub märksa keerulisem. Nimelt ei saa Kristjan Kais arvestada saalivõrkpallis suuri tegusid tegeva Oliver Venno panusega, sest viimati nimetatu valmistub suvel rahvusmeeskonnaga EM-finaalturniiriks.

Tõenäoliselt jätkab Kais koostööd oma venna Kaarliga, kellega eelmisel aastal Maailma karika avaetapil võisteldi.

«Maailma karikas on huvitav võistlus, kuid läbi selle olümpiale pääsemise süsteem liiga keeruline (Euroopa alaliit pole suutnud paika panna sel aastal toimuvate 2. ringi turniiride toimumiskohti, ajakava ja edasipääsemistingimusi – toim). Esimese ringi mängud näitasid, et tugevamad ei võta seda võistlust tõsiselt,» rääkis Vesik.

Vesikule-Jaanile treening­plaane koostava ja sponsoreid otsiva Kristjan Kaisi sõnul on Eesti alaliit rannavõrkpalli vaeslapse ossa jätnud. «EMile pääsenud saalikoondise ümber oli palju kisa-kära, kuid rannavõrkpallurite saavutusi ei hinnata piisavalt. See on ka põhjus, miks Vesik-Jaani omi asju põlve otsas peavad ajama,» selgitas ta.

MK-sarja võtavad tõsiselt ka kaksikõed Natalja ja Polina Bratuhhina, kes jõudsid kokkuleppele brasiillasest treeneri Pedro Carolinoga. Kuna Natalja Bratuhhina teenib leiba Küprose klubis Nicosia Olympiada ja Polina Bratuhhina Prantsusmaal Terville’i Florange’is, pole selge, millal nad koos liival harjutama saavad hakata.

Kui mullu teatasid õed, et keskenduvad edaspidi täielikult rannavõrkpallile, siis nüüd on nad oma plaane pisut kohendanud. «Ilmselt mängime järgmisel hooajal mõlemad samas Küprose klubis. Siin saab saalivõrkpalli kõrvalt ka rannas mängida,» täpsustas Natalja Bratuhhina.

Meeste MK-sari
19.–24. aprill Brasiilia Open
2.–7. mai Shanghai Open
17.–22. mai Praha Open
7.–12. juuni Pekingi suur slämm
14.–26. juuni Itaalia MM
28. juuni – 3. juuli Stavangeri suur slämm
5.–10. juuli Gstaadi suur slämm
12.–17. juuli Moskva suur slämm
18.–24. juuli Quebeci Open (pole kinnitatud)
26.–31. juuli Stare Jablonki suur slämm
2.–7. august Klagenfurti suur slämm
9.–14. august Kristiansandi Open (pole kinnitatud)
16.–21. august Ahvenamaa Open
23.–28. august Haagi Open

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles