Austriast jagu saanud Eesti kindlustas alagrupi võidu

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti võrkpalli rahvusmeeskond kohtus täna Euroopa liiga alagrupiturniiril Austriaga, keda võideti tulemusega 3:1. Võiduga kindlustas Eesti oma alagrupi esikoha. Kaks esimest geimi kulgesid Eesti jaoks üsna probleemivabalt, ent kolmas kaotati 23:25 ja neljas maratongeim võideti 34:32.

Neljandas geimis suutsid eestlased pärast ülipingelist võitlust realiseerida seitsmenda matšpalli ja sai raske võidu. Rober Täht tõi Eesti parimana 24 punkti (+16).

Homme kohtub Eesti alagrupiturniiri viimases mängus Valgevenega.

Finaalturniirile on juba koha taganud teisest aalgrupist Makedaoonia ja Bulgaaria. Meie grupi edasipääseja on suure tõenäosusega Austria. Hetkel on Eestil 15, Austrial 9, Valgevenel 6 punkti ja Luksemburgil punktiarve avamata.

Enne mängu

Eile saadi 3:0 jagu Luksemburgist ja et Austria alistas samuti 3:0 Valgevene, tagas Eesti juba koha juuli alguses toimuval finaalturniiril. 

Seekord on Euroopa liigas kaks alagrupiturniiri, millest esimese läbisid eestlased täisedu kolme võiduga. Teine turniir Rakveres selgitab, kes pääsevad 1. ja 2. juulil Bulgaarias Varnas peetavale Final Four turniirile.

Ka eelmisel aastal läbis Eesti alagrupiturniiri kaotuseta, ent finaalturniiril saadi 0:3 kaotused nii poolfinaalis Makedoonialt kui pronksimängus Poola B-koondiselt. Seega on eestlastel tõestamist küllaga. Liiga võitja tagab ühtlasi koha Maailmaliigasse.

Teises alagrupist pääses täiseduga finaalturniirile just Makedoonia, teise koha sai grupis korraldaja Bulgaaria, kes oli koha nelja seas taganud juba korraldajana. Meie grupis praegu teist kohta hoidvad austerlased jääksid välja vaid juhul, kui nad kaotavad nii Eestile kui Luksemburgile 0:3 või 1:3 ja Valgevene alistab mõlemad vastased samuti kas 3:0 või 3:1.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles