Hugo Erkmaa jõudis parima eestlasena Itaalia U18 finaalturniiril veerandfinaali

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hugo Erkmaa (palliga).
Hugo Erkmaa (palliga). Foto: Erkmaa Korvpallikool

Itaalias 12.-18. juunil peetud noormeeste U18 finaalturniiril osales kolm eestlast. Neist kõige paremini käis Hugo Erkmaa ja Mens Sana Basket 1871 Siena korvpallimeeskonna käsi, kui jõuti veerandfinaali.

Kolmapäeval kohtusid kaheksandikfinaalis Siena ja selles palliv Hugo Erkmaa Torino Montcalieri PMSiga, kus teeb kaasa Kaspar Treier. Mens Sana võttis üsna kindla 73:57 võidu ja liikus veerandfinaalidesse. Erkmaa arvele kanti mängus üheksa punkti ja viis lauapalli, Kaspar Treier panustas Torino heaks kahe punkti ja seitsme lauapallga.

Neljapäeval toimunud veerandfinaalkohtumises näitas Itaalia noortekorvpalli ladvikusse kuuluva Venezia Umana Reyeri aga Mens Sana üle paremust ja võitis kohtumise 67:60. Hugo Erkmaalt seekord 16 punkti, 6 lauapalli.

Kolmas eestlane kõrges mängus ehk Arnold Mitt play-offi välja ei jõudnud. Nädala algul peetud alagrupimängudes jäi tema klubi Reggio Emilia Grissin Bon alla Veneziale 63:69, seejärel Biella järelkasvule 58:67 ning viimaks ka Livornole 54:70.

Mitt osales kahes kohtumises, tõi vaid kaks punkti ja võttis keskmiselt neli lauapalli. Kaspar Treier sai nelja mänguga kirja keskmiselt 7,3 punkti ja 9,3 lauapalli, Hugo Erkmaa viie mänguga 8,2 p+4,7lp+0,8rs. Tema kahepunktivisked 50 %, kolmesed 25 %.

Finaali jõudsid Venezia Umana Reyer ning Bologna Virtus ning eestlased konkurentsist tõrjunud Venezia noored krooniti ka Itaalia meistriks, Giancarlo Primo trofee omanikeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles