Laulasmaa Ultra katkestati jooksjate turvalisuse huvides

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jooksmine. Pilt on illustratiivne.
Jooksmine. Pilt on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eile hommikul kell 10 alanud ja 32 tundi kestma pidanud ultrajooks Laulasmaa Ultra tuli täna öösel kell 2 osalejate turvalisuse huvides katkestada. Ehkki tugev tuul on vaibumas, muutis 16 tundi sadanud vihm raja laskumised ja tõusud Keila-Joal, Türisalus ja Vääna-Jõesuus poriseks ning ülilibedaks, praktiliselt läbimatuks ja ohtlikuks. Kuna ligi pool võistlust oli veel ees, aga ilmaennustus lubas jätkuvat sadu, otsustasid korraldajad võistluse katkestada, teatas Estonian Utarunners Team oma kodulehel.

Eile õhtul kella 19.30 seisuga juhtis võistlust lätlane, mitmekordne Laulasmaa Ultra võitja Laimonis Skadiņš, kellel oli selleks ajaks läbitud neli  täisringi ehk 84,4 km. Teisel kohal jooksis samuti lätlane Nikolajs Lucāns, kes jäi liidrist maha 15 minutit. Kolmandal kohal jätkas eestlane Tave Allik, kes kaotas liidrile pool tundi. Naiste esikolmik asus väga tihedalt koos. Juhtis eestlanna Katri Randmaa, kellel oli joostud kolm täisringi ehk 63,3 km. Teine eestlanna Jana Roosimägi kaotas talle nelja minutiga, vahendas jooksuportaal.ee.

Täna öösel kell 2, mil ultrajooks korraldajate otsusel katkestati, juhtis võistlust kahe tugeva lätlase ette liidriks tõusnud Leivo Sepp, kellele teatas rajalt vaheaegu tema taustajõud Hannes Veide. Mehed arutasid enne jooksu, kuidas üldse seal rajal ja nii pikal distantsil edukalt võiks jõudu jagada. Katkestamise ajaks jõudis Sepp läbida 147,7 kilomeetrit.

«Toimis huvitav plaan rahuliku algusega. Keegi Leivot ka ei tundnud ultrameestest peale minu ning saigi tehtud plaan sedasi, et ta kavaldaks lätlased natukene üle, kuid Leivol oli hea vorm seda reaalselt ka teha,» rääkis Veide Jooksuportaalile. Vihm muutis tema sõnul raja nii libedaks, et järskudest tõusudest ei saanud enam üles ja samamoodi oleks olnud ka laskuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles