Eesti tüdrukud on Balti matši teise päeva järel jätkamas täiseduga

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpall.
Korvpall. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Esimesed kaks päeva U14 vanuseklassi korvpalli Balti matši on lõppenud ning mõlemad on osutunud Eesti võistkondade jaoks edukaks, esimene kaotus tuli vastu võtta alles laupäeva viimases kohtumises. Reedel mängisid meie poisid ja tüdrukud Soome esindustega, eile pisteti rinda Leedu koondistega.

Turniiri esimesed kohtumised peeti reedel just Läti ja Leedu vahel, kus leedukad näitasid oma põhjanaabrite üle paremust mõlemas kohtumises. Tüdrukute mäng lõppes Leedu napil 62:58 eduseisul (kusjuures poolajal oli Läti veel ees, lausa 39:28), naiskondade parimad olid võitjate poolel Klaudija Janionyte, 25 punkti ja 4 lauapalli ning kaotajatel Kristiana Kulackovska, kellelt küll vaid 7 punkti, kuid lausa 13 lauapalli.

Poiste mängus läks Leedu meeskond kohtumise algusest peale dominantse mänguga ette, võitis poolaja 45:24 ning mängu lõpuks 80:50. Leedu poiste parim 19 punkti ja 8 lauapalli toonud Julius Vaitkus, lätlaste silmatorkavaim peaaegu topeltduubli teinud Rodijs Macoha, 9 punkti ja 10 lauda.

Ka päeva teine tüdrukute mäng Eesti ja Soome naiskondade vahel oli tasavägisem kui poiste oma. Siiski said Eesti tüdrukud kohe alguses mängu hästi käima, juhtisid poolajaks 42:36, ning hoidsid lõpuni välja eduseisu – vile kõlades skooriks 70:65. Meie parim oli 21 punkti ja 6 lauapalli toonud Anna-Gret Asi, soomlannade parim esitus Maiju Sarajärvilt, kes aitas võistkonda silmapaistva 17 punkti + 10 lauapalli topeltduubliga.

Eesti ja Soome poiste mängus erilist põnevust näha ei olnud. Kohalikud poisid näitasid oma parimat ning külalistele mingit võimalust ei jätnud – poolaeg võideti 55:20 ning mäng lõpuks 98:55. Johannes Kirsipuult kõige tublimana 19 punkti ja 6 lauapalli, Soome poistest keegi kahekohalisi numbreid statistikasse kirja ei saanudki, kuid kõige lähemale jõudis Elmo Eräkangas, kes sai kirja 9 punkti ja 4 lauapalli.

Laupäeva hommik algas Läti ja Soome tüdrukute kohtumisega. Ehkki Läti neiud hoidsid kohtumises enamasti pigem edumaad, salvasid ka soomlannad õigetel hetkedel ning jõudsid korduvalt ka liidritele lähedale. Poolajavõit napilt lätlannadele 31:30, lõpuvile kõlades oli tablool veidi suurem, 67:60 eduseis. Läti poolel tugevaim, jällegi peaaegu topeltduubliga Vika Altrofa - 12 punkti ja 9 lauapalli, Soome parim taas Maiju Sarajärvi, kes panustas 16 punkti ja 11 lauapalliga.

Sama paari poiste mäng oli taas vähem tasavägine kui tüdrukute oma. Läti näitas Soome üle kindlat paremust, poolajaks 42:27, mängu lõpuks lausa 90:58. Meie lõunanaabrite parim Kristaps Arbidans, kellelt 15 punkti ja 2 lauapalli, põhjanaabrite parim Mashrur Jahan, 13 punkti ja 2 lauapalli.

Eesti ja Leedu tüdrukute kohtumises oli aga pinget küllaga. Kui poolajal oli Leedu väga kindlas 21:13 eduseisus ja mäng tundus otsekui tehtud, tulid võõrustajad väga tugeva kolmanda veerandiga aga järgi ning viimasele neljandikule mingi vastu juba vaid kahe punkti kauguselt – 47:45 Leedu eduseisul. Lõpuveerandil pöörasid eestlannad mängu aga lõplikult enda kasuks ja, kuigi veel poolajal ennustamatult, lõppes mäng meie paremusega – 70:56! Leedu neiude parim 11 punkti ja 2 lauapalli toonud Seila Gudinskaite, meie naiskonnas andis suurima panuse võidu suunas Ivetta-Elizavetta Okuneva, kellelt 18 punkti ja 6 lauapalli.

Päeva viimane mäng kujunes esimesest tasavägisemaks. Eesti ja Leedu poiste kohtumine liikus esimesel poolajal üsnagi punkt-punktis, mille lõpuks olid leedukad 46:41 paremuses. Peale pausi tulid aga uue innuga peale just külalised, kes kohalikele enam võimalust ei andnud. Lõppskooriks selles mängus 85:68. Leedu parim poiss taas Julius Vaitkus, kes panustas 17 punkti ja 8 lauapalliga, meilt tõsise topeltduubliga 17+17 Joonas Riismaa.

«Eilses mängus soomlaste vastu tuli vahe sisse nende tehnilisest oskustepagasist. Kõik meie poisid said mängida ja edu tõi ka hea emotsiooni. See kandus tänagi Leedu mängu esimesse poolaega, mõned hullud visked läksid ka sisse. Teisel poolajal jäime hätta üks-üks kaitsega. Aga pead ei tohi norgu lasta, homme tuleb ikkagi võitlema minna ja kaitses püüda tubli olla,» sõnas mängujärgselt poiste koondise peatreener Rait Käbin.

«Olen rahul, et oleme seni suutnud täita meie kaks põhilist eesmärki turniiriks – kõigi võistkondadega mängides kasutada üle platsi pressingut ning tuua pall ruttu üle, mängida kiiret korvpalli. Seni on kõik toiminud,» avaldas tüdrukute peatreener Marko Parkonen heameelt. «Mängupildiga olen tervikuna rahul, eks alati võib ka norida, aga ettevalmistusaega arvesse võttes on hästi. Homse osas... Tahaks ka Lätit võita. See on olnud harv juhus, et Eesti tüdrukud lõunanaabreid võidavad. Üritame panna täiega, ehk saab selle Läti käest ka ikka võidu kätte.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles