Saksamaa meedia: ROK võib olümpiamängudelt eemale jätta terve Venemaa delegatsiooni (7)

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ROKi president Thomas Bach.
ROKi president Thomas Bach. Foto: SCANPIX

Saksamaa väljaanne Spiegel teatas eile, et kui Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) koguneb 21. juunil, võetakse arutlusele ka võimalus jätta Rio olümpiamängudest eemale mitte ainult Venemaa kergejõustiklased, vaid terve delegatsioon.

Lõppeval nädalal teatas Rahvusvaheline Kergejõustikuliit (IAAF), et nad ei luba dopinguskandaali sattunud Venemaa kergejõustiklasi Rio olümpiamängudele. Nüüd võib aga sama saatus tabada ka teisi Venemaa sportlasi, sest Spiegeli info järgi koguneb ROK teisipäeval ja arutab, kas keeldu laiendada tervele delegatsioonile.

Väidetavalt plaanib ROKi president Thomas Bach enne istungit arutada olukorda ka Venemaa presidendi Vladimir Putiniga ja selgitada talle võimalust, et kõik Venemaa sportlased jäetakse suurest spordipeost eemale. ROKi karmi käitumise taga on kartus, et terve Venemaa spordisüsteem on dopingust läbi imbunud.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles