Võimas! Rein Taaramäe võitis Sloveenia velotuuri

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe Sloveenias poodiumil
Rein Taaramäe Sloveenias poodiumil Foto: Team Katusha / Facebook

Täna lõppenud Sloveenia velotuuri võitis alates mai lõpust suurepärast hoogu näidanud Rein Taaramäe (Katjuša). Neli päeva kestnud tuuri finiš oli Novo Mestos ja Katjuša rõõm oli kahekordne, sest grupifinišis näitas kõige teravamat jalga Aleksandr Porsejev.

Täna ei olnud Taaramäel kuigi raske edu kaitsta, sest mäed polnud kuigi suured ja peakonkurendid rünnakuid ette ei võtnud. Kaarte ei hakanud segama ka vihmamäng rada.

Taaramäe võitis reedel peetud mägise etapi, eile peetud eraldistardist sõidul tuli ta teiseks, Kokkuvõttes edestas ta austraallast Jack Haigi (Orica-GreenEdge) ühe minuti ja 42 sekundiga, tšehh Jan Barta (Bora-Argon) kaotas kolmandana 2.38.

Taaramäele oli see elu neljandaks tuurivõiduks. Mai lõpus võitis Taaramäe esimese eestlasena Giro d'Italia etapi, kui oli parim eelviimasel ehk 20. etapil.

Tänase etapi finiš:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles