Vettel ootamatust võidusõidust: paljud inimesed kaotasid täna raha

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nico Rosberg ja Sebastian Vettel
Nico Rosberg ja Sebastian Vettel Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP

Ferrari vormel-1 piloot Sebastian Vettel sõnas pärast võistlust, et kuigi enne võidusõitu kardeti, et rajal toimub mitmeid avariisid, osutus sõit tegelikult kardetust ohutumaks. Valitseva maailmameistri Lewis Hamiltoni sõidu rikkus aga tehniline probleem, mis mingil hetkel lahenes iseenesest.

«Paljud inimesed kaotasid täna raha, sest arvasid, et näevad turvaautot. Ka mina arvasin, sest ei osanud midagi sellest rajast oodata. Aga tegelikult oli kõik suurepärane. Ringrada oli hästi ette valmistatud,» rääkis Bakuus teise koha saanud Vettel.

Võidusõidu võitnud Mercedese piloot Nico Rosberg oli Bakuu tänavarajaga rahul. «Te olete head tööd teinud. Oli imeline nädalavahetus ning kõik sujus plaanipäraselt.» Viienda kohaga lõpetanud Rosbergi tiimikaaslane Hamilton vaevles võistluse ajal mootori jõudluse probleemidega.

«Mul polnud aimuga, mis lahti oli, aga võimsust jäi vormelil väheseks,» rääkis Hamilton, kelle probleemid ühel hetkel kadusid. «Ma ei teinud midagi, probleem lahenes ise. Kahju, et ma ei saanud võidu sõita. Kui ma oleksin tiimilt saanud juhised, kuidas probleem lahendada, oleksin suutnud ka eesolevad kinni püüda,» jätkas Hamilton, kes palus tiimilt raadioside kaudu küll abi, kuid FIA reeglid ei lubanud Mercedese inseneril talle midagi öelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles