Võidukas Taaramäe sai Tour de France'ist vabaks, aga sihib Vueltat

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe.
Rein Taaramäe. Foto: Team Katusha / Facebook

Täna Sloveenia velotuuri võitjaks tulnud jalgrattur Rein Taaramäe ütles pärast tänast viimast etappi, et sellise triumfi pealt on hooaja teisele poolele hea vastu minna.

«Saan nüüd korraks puhkust ja lähen siis mäestikulaagrisse hooaja teiseks pooleks valmistuma. Järgmised eesmärgid on Poola tuur, Rio olümpiamängude grupisõit ja Vuelta. Olen suurtuuridele mõeldes endiselt ambitsioonikas, ma pole selleks veel liiga vana,» ütles 29-aastane Taaramäe Katjuša kodulehele.

Taaramäe kartis pärast edukat Giro d'Italiat, et ta peab sõitma ka Tour de France'i, aga eestlane saab edasi minna juba talvel paika pandud kalendriga.

«Mul ei olnud täna raske. Etapp oli üsna sile ja mu tiimikaaslased olid fantastilised. Kui nad hakkasid jooksikuid jälitama, vähenes vahe kümne kilomeetriga kahe minuti võrra. Ma ei olnud varem viimasele etapile liidrisärgis läinud, olen alati viimasel võimalusel üldvõitjaks tulnud. Kindlasti oli praegune variant parem,» kiitis Taaramäe Katjuša meeskonnakaaslasi.

Katjuša spordidirekori Claudio Cozzi sõnul polnud Sloveenia tuur Taaramäe võimete lagi. «Meie poisid olid imelised. Mul jääb vaid üle neid õnnitleda. Sõitjad tegid täna täpselt seda, mida vaja oli ja nad olid piisavalt paindlikud, et sõidu käigus plaani muuta. Väga tore, et Rein Taaramäe tõi meile selle hooaja esimese tuurivõidu. Ta toob meile sel aastal veel õnne,» lausus Cozzi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles