Audentese neiud võitsid koolide 3x3 korvpalli MMil hõbemedali

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sandra Tael (vasakul).
Sandra Tael (vasakul). Foto: Siim Semiskar

Täna Tallinnas lõppenud koolide 3x3 korvpalli MM-il võitis Audentese spordigümnaasiumi neidude võistkond hõbemedali. Ülimalt pingelises finaalis kaotasid eestlannad lisaajal 10:12 Slovakkiale. Poolfinaalis alistas Audentes (Mariann Adelbert, Berit Annabel Loomägi, Sandra Tael ja Victoria Ida Vähi) Tšehhi 14:9 ning veerandfinaalis Serbia 15:8. Pronksi võitis Inglismaa, kes oli 18:16 parem Tšehhist.

Noormeeste finaalis oli Sloveenia 21:17 parem Inglismaast, pronksmedali võitis Iraan, kes alistas Tšehhi 18:12.

«Mänguga ja võistkonnaga olen väga rahul, aga need viimased korvid jäävad kripeldama – oleks veel võinud jõuda,» võttis turniiri kokku Audentese mängija Sandra Tael. Sellele vaatamata on ta uhke, et esindas Eestit MM-il. «Sain parimate sõpradega koos olla ja jagada nendega MM-i hõbedat, mis ei olegi ju nii halb tulemus,» lisas ta. Nüüd suunduvad neiud koondise laagritesse, nii et suurt tähistamist nad ei plaani.

Tartu Jaan Poska gümnaasium (Robin Kivi, Martin Otto Parve, Ander Peiponen ja Aaro Silla), kes alagrupiturniiril võitis kõik kohtumised, kaotas veerandfinaalis Inglismaale 11:15 ning lõpetas turniiri viiendana.

Kadrioru Saksa gümnaasiumi tüdrukud said kokkuvõttes 16. ja Tallinna Reaalkooli noormehed 11. koha. Kadrioru Saksa gümnaasiumi eest mängisid Marleen Müller, Merilyn  Närep, Pille Pappel  ja Ege-Ly  Viirmaa. Reaalkooli võistkonda kuulusid Georg Herodes, Tauri  Miggur, Oliver Suurorg ja Kristofer Veismann.

«Võin südamerahuga öelda, et võistlused õnnestusid. Nädala alguses võtsime vastu raske otsuse mängida Vabaduse väljaku asemel TTÜ spordihoones, kuid pidev vihmasadu viis sellegi kahetsuse – ilma vastu ei saa,» sõnas võistluste peakorraldaja Henri Ausmaa. «Kaheksa hulgas näidati väga kõrgetasemelist korvpalli, eriti rõõmustab, et ka eestlastel oli lõpuni võimalik omadele kaasa elada,» lisas Ausmaa. Homme toimub veel kultuuripäev, 21 riigi noored tutvuvad Tallinna vanalinnaga ning külastavad elamusspordikeskust Spot of Tallinn.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles