Eesti meistrivõistlused tõid kolmel päeval mitmeid rekordiparandusi

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Audentese Spordiklubi meeskond (Ralf Tribuntsov, Henri Reinsalu, Martti Aljand ja Pjotr Degtjarjov) poodiumi kõrgeimal astmel.
Audentese Spordiklubi meeskond (Ralf Tribuntsov, Henri Reinsalu, Martti Aljand ja Pjotr Degtjarjov) poodiumi kõrgeimal astmel. Foto: Eesti ujumisliidu Facebooki leht

UJUMINE. Nädalavahetusel peeti Eestis ujumise meistrivõistluseid, mis tõid taas kaasa mitmeid rekordipurustusi.

Reedel Kalev SPAs alanud võistlustel pakkusid avapäeval häid esitusi teateujujad, kui esmalt püstitas Audentese Spordiklubi nelik koosseisus Ralf Tribuntsov, Henri Reinsalu, Martti Aljand ja Pjotr Degtjarjov 4x50 meetri vabaujumises uueks riigi tippmargiks 1.31,96. USAst Eestisse võistlema saabunud Tribuntsov kiitis uue rekordi heaks. «Jään meeskonna esitusega väga rahule,» ütles Tribuntsov, kellele sekundeeris Aljand. «Oli väga vinge ja pingeline teatevõistlus. Teadsime, et oleme Eesti rekordiks võimelised ja tegimegi selle ära,» võttis Aljand rekordi kokku.

Samal distantsil nähti reedel aga veel ka teist Eesti rekordit, kui TOPi naiskond koosseisus Kätlin Sepp, Margaret Markvardt, Katriin Kersa ning Karleen Kersa said võiduga kirja aja 1.47.63.

Võistluste teine päev algas järjekordse rekordiga, mille seekord kirjutas enda arvele USAs õppiv ja elav Alina Kendzior, kes nihutas Eesti tippmarkide piire 100 meetri seliliujumises, kus uueks tippmargiks on nüüd 1.01,98. «Kui ma alguses tulemust nägin, siis ei uskunud oma silmi. Ma siiralt lootsin ja ootasin, et täna Eesti rekordi puruneks. Võistlusnärvi sees ei olnud, sest mind ümbritsevad siin tuttavad inimesed ja ma tunnen ennast siin väga koduselt,» kiitis alles hiljuti Eesti eest võistlema asunud Kendzior.

Noor ujuja jätkas rekordilainel, kui samal päeval kirjutas ta Garanti naiskonna ridades enda nimele uue Eesti tipptulemuse 4x50 meetri kombineeritud ujumises. Lisaks Kendziorile ujusid rekordinaiskonnas veel Maria Harutjunjan, Laura Tolmats ja Maria Romanjuk, uueks tippmargiks on nüüd 1.57,67. Ka meeste samal distantsil korrigeeriti parimat tulemust ning taas olid aktsioonis Audentese mehed Tribuntsov, Aljand ja Degjtarjov, neljanda mehena ujus rekordinelikus veel Priit Aavik. «Väga vahva esitus terve meeskonna poolt. Oli ilus ujumine ja kõik andsid endast maksimumi. Vahetused ei õnnestunud küll ideaalselt, kuid sellele vaatamata ujusime Eesti rekordi,» rääkis ujumise järel Degjtarjov, kes koos kaaslastega nihutas riigi tippmargi 1.41,10 peale.

Rekordite nädalavahetus jätkus sama hooga laupäeva õhtul, kui Kendzior parandas riigi rekordit 50 meetri selilidistantsil (29,18) ja Daniel Zaitsev korrigeeris tulemust 50 meetri liblikujumises. «Olen oma ujumisega rahul, sest ei teinud distantsi vältel vigu. Kõik õnnestus ja tasuks Eesti rekord,» kiitis Zaitsev, kelle nimel on nüüd distantsi rekord numbritega 23,85.

Võistluste viimane päev tõi omakorda kolm juunioride rekordiparandust. 50 meetri liblikujumises sai Kertu Ly Alnek esikoha ajaga 27,30, õhtuses osas nihutas ta ka 50 meetri vabaujumise tippmarki, milleks nüüd on 26,24. Lisaks kirjutas 400 meetri vabaujumises uue Eesti rekordi enda nimele Aleksa Gold, kes ujus välja aja 4.22,10.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles