Robert Täht ja Keith Pupart: Makedooniaga on vanad arved klaarida

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti - Austria.
Eesti - Austria. Foto: Tairo Lutter

Eesti võrkpallikoondis sai Euroopa liigas raske 3:1 võidu Austria üle. Kaks esimest geimi kulgesid Eesti jaoks üsna probleemivabalt, ent kolmas kaotati 23:25 ja neljas maratongeim võideti 34:32. Eesti jätkab seega kaotuseta. Koht finaalturniiril kindlustati juba eilse 3:0 võiduga Luksemburgi üle. Nurgaründajad Robert Täht ja Keith Pupart ütlesid, et tahavad finaalturniiril kindlasti uuesti mõõtu võtta Makedooniaga, kes eelmisel suvel Eesti võiduseeria poolfinaalis lõpetas.

Austria vastu 24 punkti toonud Täht kinnitas: «Tahaks nendega kindlasti kohtuda uuesti, vahet pole, kas poolfinaalis või finaalis.»

Sama kinnitas teine nurgamees Pupart. «See eelmise aasta asi on kõigil hästi meeles, vanad arved on klaarida ja lisamotivatsiooni me seal ei vaja,» sõnas Pupart Makedoonia kohta, kellest eelmisel aastal saadi alagrupiturniiril kahel korral jagu, ent poolfinaalis kaotati 0:3.

Makedoonia koondist on võimsalt vedanud Nikola Gjorgiev. Esimese turniiri 12 geimiga kogus ta 99 punkti ja tema efektiivsusnäitaja oli koguni +75! Kokku sai ta 163 tõstet, millest punktiks lõi 89 ehk 54,6 protsenti. Kodusel turniiril mängis Makedoonia samuti kaksteist geimi ja Gjorgievi saldoks oli 79 punkti ja efektiivsusnäitaja +60. Tõsteid kogunes 116, millest ta lõi aga punktiks 73 ehk rünnakuprotsent oli koguni 62,9.  Keskmiselt tõi ta kahe turniiri peale igas geimis 7,42 punkti.

Gjorgievi vastu on Puparti sõnul plaan olemas. «Paneme rünnakuliinid kinni tal!»

Poolfinaalpaarid eelmisel aastal loositi, sel aastal pole sellekohast kinnitust tulnud, ent tõenäoliselt on see nii ka sel aastal.

Lisaks on teisest alagrupist koha nelja seas taganud korraldaja Bulgaaria ning meie grupist läheb ülisuure tõenäosusega teisena edasi Austria.

Finaalturniir peetakse 1. ja 2. juulil Bulgaarias Varnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles